YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zencefil Kabukalarını Değerlendirmenin 3 Yolu

    Özellikle kış mevsimlerinin vazgeçilmezi zencefili, güzelce soyup bir çok yerde kullanıyoruz. Peki ya kabukları? Onları da değerlendirebileceğiniz akıllıca yerler var.

    Buharda Pişen Yemekler

    Yemeğinizde, zarif, zencefilli bir dokunuş ister misiniz? O halde bir daha ki sefere, karnabahar ya da brokoli gibi sebzeleri buharda pişirirken veya kendi buharında pişmesi için, balığınızı fırına vermeden önce folyo ile kapatırken, içine bir kaç zencefil kabuğu eklemeyi deneyin. Zencefilin, buharda çözülen aromatik yağlarının yemeğinize katacağı tada ve kokuya inanamayacaksınız.


    Çok Yönlü Zencefil Suyu

    Zencefil kabuklarının ne kadar kullanışlı olduğunu anladığınızda, kabukları buzlukta saklamaya başlayabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız zencefil kabuklarından yarım bardak kadarını, 4-6 bardak suya atın ve kaynatın. 20 dakika süreyle kaynamasına izin verin. Ocaktan aldıktan sonra, en az bir saat zencefillerin kendi halinde demlenmesine izin verin. Süzdükten sonra suyu, sebze güveçlerinde, sıvı meyve pürelerinde ve istediğiniz her yerde rahatça kullanabilirsiniz.


    Salamura ve Marinelerinizde Kullanın

    Bir daha etlerinizi marine ederken ya da salamura hazırlarken, karışımınızın arasına bir kaç tane zencefil kabuğunu da ekleyin. Biraz kahverengi şeker, anason ve acı biber ile harmanlayın. Sonuçta elde edeceğiniz, tüm tad alma duyularınızı harekete geçirecek, tatlı-acı ve baharatımsı bu lezzete inanamayacaksınız.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler