YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zencefili Bir de Böyle Deneyin: Kolesterolü Düşürüyor, Kanseri Riskini Azaltıyor!

    Zencefilin faydaları saymakla bitmez, bunu hepimiz biliyoruz. Peki ya, farklı şekillerde bu faydalı besinden daha çok yararlanmak mümkün mü?

    Mayalı besinler, laktik asit üretebilecekleri bir fermantasyon sürecinden geçiyor. Bu süreç içinde besinler çeşitli probiyotikleri, faydalı enzimleri ve B vitaminini de beraberinde getiriyor. Mayalı besinlerin tüketimi, sindirim sistemine faydalı bakterilerin erişmesini sağlıyor.

    Böylece sindirim enzimleri besinin sindirilmesinde daha iyi bir şekilde çalışabilir hale geliyor. Probiyotiklar ayrıca antikorlar üretilmesine ve bağışıklık sisteminin güçlendirip çeşitli hastalıkların tedavisinde önemli bir rol oynuyor.

    İnanılmaz etkili limon ve zencefil detoksu için tıklayın

    Zencefil, mayalı besinlerin temel içeriklerinden birisi, oldukça da faydalı öte yandan. İltihabın atılması, çeşitli hastalıkların tedavisi ve hatta kansere karşı savaşta bile önemli bir rol oynuyor. Dahası zencefil, mide bulantısı gibi çeşitli rahatsızlıkları da engelliyor. Yüksek kan şekerini düşürüyor, kalp krizi riskini azaltıyor ve daha pek çok şey!


    Aşağıdaki iki tarif, zencefilden çok daha fazla faydalanmanızı sağlayacak.


    Tarif 1: Mayalı Zencefil

    Malzemeler:

    -Soyulmuş ve dilimlenmiş zencefil kökü (Elinizdeki kavanozun boyutuna göre boyutları değişebilir)

    -1 yemek kaşığı tuz

    -1 yemek kaşığı zerdeçal

    -Limon suyu

    Hazırlanışı:

    Zencefili öncelikle 15 dakika suda bekletin, daha sonra kabuğunu bir kaşıkla kazıyın. Eğer küçük bir kavanozunuz varsa, zencefil kökü elinizin yarısı kadar bir büyüklükte olmalı.

    Daha sonra limon suyunu ekleyin ve zencefilin tamamının limon suyuna bulandığına emin olun. Zerdeçalı ve tuzu ekleyip çözünmelerini bekleyin. Bu karışımı kavanozun içindeki zencefilin üstüne boşaltıp ağzını sıkıca kapatın.

    2 hafta boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakmalısınız. Mayalı zencefilin tüm faydalarından yararlanmak için pişirmemelisiniz.


    Tarif 2: Şekerli Zencefil

    Malzemeler:

    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil kökü

    • 2 yemek kaşığı şeker

    • yarım bardak su

    • Orta büyüklükte bir kavanoz

    Hazırlanışı:

    Su ve şekeri oda sıcaklığında karıştırıp şekerin çözünmesini bekletin. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip bir bez ile kapatıp bantla da yapıştırın. 24 saatte bir tüm malzemeleri tekrar tekrar ekleyip hiçbir şeyi çıkartmamalısınız.

    Kavanozun içindeki hiçbir şeyin şişmediğinden emin olmalısınız. Bir hafta sonra zencefiliniz hazır olacak. Bunu, bir haftanın sonunda bir bardak su ekleyerek midenizi rahatlatmak için kullanabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler