YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

    Kurabiyeler küçük atıştırmalıklar olarak günün her anında, ister çayın yanında, ister kahvenin yanında, isterseniz de ara öğün olarak tüketebileceğiniz lezzetli yiyeceklerden.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 10dk
    Kalori/Porsiyon -

    Kurabiyeler küçük atıştırmalıklar olarak günün her anında, ister çayın yanında, ister kahvenin yanında, isterseniz de ara öğün olarak tüketebileceğiniz lezzetli yiyeceklerden. Hele bir de ikram edeceğiniz konuklar arasında çocuklar da varsa onlar için de oldukça lezzetli bir atıştırmalık olacaktır. Eğer siz de gün içinde bu lezzetli kurabiyelerden hazırlamak ya da misafirlerinize çay, kahve yanında ikram etmek istiyorsanız zencefilli tarçınlı kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

    Malzeme Listesi

    140 gram tere yağı
    1 su bardağından biraz az toz şeker
    1 yumurtanın sarısı
    4 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    Damak tadınıza göre yarım ya da bir su bardağı pekmez
    1 tatlı kaşığı zencefil (toz olarak)
    1 yemek kaşığı tarçın

    ( 8 - 10 Kişilik - 10 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Malzemeler arasında yer alan şeker ve tereyağının tamamını bulamaç haline getirene kadar yavaştan başlayarak yüksek ayara geçerek çırpın. Tereyağı ve şeker bulamaç kıvamına geldiğinde 1 yumurtanın sarısı ve damak tadınıza uygun olarak yarım ya da bir su bardağı pekmezi karışıma ilave ederek çırpmaya devam edin.

    Adım 2

    Hazırladığınız karışımı pekmezi iyice yedirdikten sonra spatula yardımıyla toparlayın. Malzemeler arasında sıraladığımız un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili de karışımınıza ekleyerek iyice yoğurun. Karışımımız unun da etkisiyle artık hamur kıvamına gelmiş olacaktır. Hazırladığınız hamur kaptan ayrılacak kıvama geldiği zaman top haline getirilerek ikiye ayırın. Ayırdığınız parçaları sıkıca streçleyerek 15 dakika civarı bir sürede biraz daha katılaşması ve sıkı hale gelmesi için dondurucuda bekletin.

    Adım 3

    Dondurucuda bekleyen hamur iyice sertleşmiş ve merdane ya da oklava yardımıyla açılacak kıvama gelmiş olacaktır. Hamurunuzu istediğiniz şekilde, ister kaplarla ister elinizle kesin. Bu aşamada eğer hamurunuzun üzerine yağlı kağıt sererseniz hamuru açmanız daha kolay olacaktır. Şekil verip kestiğiniz ve artık pişirmeye hazır hale gelen hamurları önceden yağlı kağıt sererek hazırladığınız fırın tepsisine aralarında yeterli boşluk olacak kadar dizin. Kurabiyeleri pişireceğiniz fırını 180 dereceye ısıtın ve 8- 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleriniz soğuyana dek bekleyin ve sonrasında dilediğiniz gibi servis edin.

    Püf Noktası

    Kurabiyelerinizi hazırlamak için hazırladığınız karışımdaki pekmez miktarını fazla tutmamanız kurabiyelerinizin macun gibi olmadan ağızda daha rahat dağılmasını sağlayacaktır.Fırınladığınız kurabiyelerinizi soğuturken sıcak olan fırın tepsisinin içinde değil de başka bir yerde soğumaya bırakırsanız kurabiyelerinizin hamur gibi olma riskini de ortadan kaldırmış olursunuz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler