YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    22 Yıllık Vejetaryenlikten Sonra Eti Silip Süpüren Kadın

    Ama her şey göründüğü gibi mi?

    Vejetaryenlik insanları hemen kutuplaştıran konulardan biri gibi görünüyor. Ya modası her an geçecekmiş gibi tüm kalbinizle biftekleri mideye indirme taraftarısınız, vejetaryenleri korkak ve ezik olduğu için azarlıyorsunuz ya da kesimevlerini boykot ediyor ve etobur çoğunluğu ikiyüzlü katiller olarak adlandırıyorsunuz.

    Benim karanlık tarafa geri dönmeden önce bir yıla yakın vejetaryen olan bir arkadaşım oldu ve bunun oldukça can sıkıcı bir deneyim olduğunu söyledi. Herkes sanki onun kararı değilmişçesine nedenini sormuş ya da sebeplerini sorgulamış. Zaman zaman oldukça kişisel bir hale gelebiliyor.

    Geçen ay, 22 yıllık kendini adamış bir vejetaryenin lezzetli bir bifteği afiyetle yediği ve etin yumuşak dilimine tanrıların yiyeceği muamelesi yaptığını gösteren ünlü bir Youtube videosu ortaya çıktı ve internette oldukça yayıldı. Pek çok medya kuruluşu, besinsel bir aydınlanma yaşayan kadının videosunu paylaştı, ama bu video tam anlamıyla gerçek miydi?

    Tam olarak değil. Aslında tamamının hemen hemen yerme uğruna tertiplendiğini gösteren önemli kanıtlar var. İşte apaçık görmeden internette her gördüğünüz şeye inanmamanız için bir neden daha.


    Geçen ay bir vejetaryenin 22 yıldır ilk defa etle dolu bir öğünün tadını çıkardığını gösteren bir video internette yayıldı, ama her şey göründüğü gibi değildi. Videoda Stephanie Potakis adlı bir kadının Chicago’da Swift & Sons adlı bir restorana menülerinden sözde deneyleri için tadımlık birkaç kırmızı et çeşidi sipariş etmek üzere götürülüşü gösteriliyor. Potakis biraz tavuk, biftek ve hatta kemik iliği deniyor ve tavuğun derisinin gevrekliği ve nasıl “sulu” kelimesinin ne anlama geldiğini anladığı üzerine yorum yaparken hepsinin hoşuna gittiği görülüyor.

    Sıra bifteğe geldiği zaman eksiksiz bir mutluluk anındaymış gibi görünüyor ve şöyle yorum yapıyor; “Bu güzel, ama bu saçma bir şekilde güzel. Varlığından haberdar olmadığım bir tereyağı gibi ama tadı et gibi.”


    Durum şu ki, Potakis de işinin bir mizah dergisi olan, haberleri ve popüler kültürü taşlaması, gülünç makaleler ve manşetler üretmesi ile ünlü The Onion için, rol dağıtım yönetmeni olarak çalışmak olduğunu kabul ediyor. Kendisinin LinkedIn sayfasında açıkça görülüyor ki Potakis, oyunculuk işinden iyi anlıyor. O halde bu sahnelenen bir kurgu mu? Bu bir oyun mu? Potakis rol mü yapıyor? Büyük olasılıkla.

    Sonuç olarak 20 yıllık ahlaki zorunluluktan internette paylaşılan popüler bir video uğruna bir çırpıda vazgeçmesi biraz şaşılası görünüyor. Ayrıca, bazı ifadeleri biraz abartılı görünüyor; bir noktada “hayvanlar acı çekiyor” dedikten sonra “işte bunu kemiklerinden emeceğim.” diyor.

    Bana göre bu videonun amacı, vejetaryenliğin ciddi olmadığını ve kendilerine lezzetli bir et yemeği sunulduğunda ilişiğin kesilebildiğini düşünenlerin tavrıyla dalga geçmek. Bu üstü kapalı şekilde yapılmış bir mizahın dış görünüşe göre değerlendirilişinin ilk seferi değil. Bununla birlikte bu vejetaryenlerin/veganların kural dışı şeyleri yedikleri gerçek videolarının olmadığı anlamına da gelmiyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler