YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Adı garip faydası büyük: Boynuzlu kavun kiwano ile tanışın

    Dünya üzerinde bilmediğimiz o kadar farklı lezzet var ki...Hepsiyle olmasa da bir kısmıyla geç de olsa tanışmaya başladık. Onlardan biri de değişik görüntüsüyle dikkat çeken boynuzlu kavun olarak bilinen kiwano meyvesi.

    Adı kavun olsa da bildiğimiz kavunlara pek de benzemiyor kiwano.

    Kökeni Afrika olan kiwano, asma türü bir bitkinin meyvesi. Bu yüzden ona Afrika'da kavun değil salatalık deniyor.

    Türkiye'de de yetiştiriliyor

    Afrika'da salatalık denen kiwano meyvesine bizim buralarda Alanya kavunu deniyor. Çünkü sıcak iklimi seven bu meyve Alanya'da da yetiştiriliyor.

    C vitamini deposu

    iStock-185407881

    Olgunlaştıkça çevresindeki kabuk kalınlaşıyor ve üzerinde çıkıntılar meydana geliyor. Halk arasında bu çıkıntılar boynuza benzetildiğinden bu şekilde isimlendiriliyor. 1 boynuzlu kavunun içinde %40'a varan oranlarda C vitamini, yaklaşık 1 gram protein bulunuyor. A vitamini, kalsiyum, demir ve besin lifi de oldukça yüksek oranda.

    Yemesi de oldukça ilginç
    Kiwanonun yenen kısmı içindeki jölemsi yapı. Tadı muz ve salatalık arasında ve bu nedenle alışkın olduğumuz bir lezzete sahip.

    Faydaları saymakla bitmiyor

    iStock-826456956

    Hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hem antioksidan özelliği sayesinde kanser riskini azaltıyor, hem idrar yolu enfeksiyonları geçiriyor, hem kemikleri güçlendiriyor, hem kırışıklıkları gideriyor, hem de saçlarn daha parlak olmasını sağlıyor

    Olgunlaşmış kiwano alın
    Kabuğu tamamen turuncu olan meyve olgunlaşmış demektir. Eğer kabuğunda yer yer yeşil kalan alanlar varsa henüz olgunlaşmamıştır. Bu yüzden almış olsanız bile olgunlaşmasını mutlaka bekleyin. Meyvenizi bol suyla yıkayın ve bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Bir yarısını elinize alıp altta kalan kabuğundan hafifçe bastırarak üstteki yeşil, çekirdekli kısmı bir kaşığa alın ve yiyin.
    Eğer hamilelik ya da emzirme dönemindeyseniz, ciddi ve kronik bir rahatsızlığınız varsa boynuzlu kavun da dahil olmak üzere herhangi bir ürünü düzenli kullanmaya başlamadan önce mutlaka ilgili alandaki doktorunuza danışın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler