YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Adını duymamış olabilirsiniz ama faydaları saymakla bitmez: GİNKGO BİLOBA

    Ülkemizde yeni yeni tanınmasına rağmen Asya’da özellikle de Çin’de çok uzun yıllardır bilinen Ginkgo Biloba çayı, alternatif tıp için çok önemli bir kaynaktır.

    Ginkgo Biloba çayı içerdiği besin maddeleriyle kalpten, göz sağlığına azlheimerdan cinsel istek rahatsızlıklarına kadar çok geniş yelpazede sağlığa hizmet eder.

    Ginkgo Biloba çayı, bitkinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Ağacın yaprakları, tohumları ve meyveler sayısız hastalığın tedavisinde kullanılabilir.

    Ginkgo Biloba çayının faydaları

    Astım - Bronşit: Sabah ve akşam iki fincan Ginkgo Biloba çayı astım ataklarını hafifletebilir. Ginkgo Biloba yaprağı çayı düzenli olarak tüketildiğinde, bronşları açmaya yardımcı olabilir.

    Ruh Sağlığı: Ginkgo Biloba kapsülü, son yıllarda depresif sorunların giderilmesi için kullanılmaktadır. Çünkü, Ginkgo Biloba özü merkezi sinir sistemini etkileyebilecek bileşenler ve asitler içermektedir.

    Migren ağrılarına karşı, ilaç olabilir.

    Yaşlanma: Ginkgo Biloba, E vitamini açısından oldukça zengindir. Bal, zerdeçal ve ginseng ile karıştırılarak kullanıldığında cilt sağlığının korunmasına destek olur. Ginkgo Biloba kürü, cilt üzerindeki çizgilere engel olduğu gibi, cilt kuruluğunu giderir. Yara izleri, akne, sivilce gibi cilt hastalıklarına ilaç olabilir.

    Ginkgo Biloba antidepresan özelliğinden dolayı, yaygın olarak kullanılmaktadır. Depresyona iyi gelir. Ruh halini iyileştirerek panik atak ve depresyonu azaltmaya yardım eder. Bu sayede anti depresan kullanımı azaltılabilir.

    Beyin Sağlığı: Ginkgo Biloba Alzheimer hastalığı, hafıza kaybı ve diğer nöral sorunlara karşı savaşır.

    Felç geçirme riskini azaltır: Kan pıhtısı oluşumunu azaltarak felç geçirme riskini düşürür. Hasarlı beyin hücrelerinin iyileşmesini sağlar.

    Antioksidan özelliği vardır: Hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Hücreleri onarır. Bu şekilde kalp hastalığı, felç ve kanser gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.

    Gözlere faydalı bir çaydır: Daha fazla araştırma yapılması gerekmesiyle birlikte, göze olan kan akışını arttırdığı, bunun sonucunda da kornea ve retinaya gelebilecek zararları önlediği belirtilir. Yaşlılar için görme bozukluğu, göz hasarına karşı UV hasarı gibi durumları önlemeye yardım eder.

    Basurun iyileşmesini sağlar: Hemoroid ile birlikte görülen, ağrı ve kanamayı azaltır, iltihaplanmayı durdurur.

    Zihin Sağlığı: Ginkgo Biloba bitkisi, özellikle çocukların zihin sağlığını geliştirir. Ginkgo Biloba bitki ekstresi, daha çok yaşı ilerlememiş kişilerde zihin sağlığına daha fazla katkıda bulunmaktadır.

    Koruyucu: Ginkgo Biloba doğal güneş koruyucudur. Ginkgo Biloba maskesi, güneşin zararlı etkilerinden cildi korumaktadır. Bu özelliğinden dolayı, Ginkgo Biloba özü, yaygın olarak güneş kremlerinde kullanılır.

    Kulaklardaki gürültü ve çınlamaya iyi gelir.

    Antienflamatuar: Alerji ve enfeksiyonlara neden olduğu iltihapları Ginkgo Biloba kullanımı iyileştirebilir. Inflamasyonu azaltmak için zencefil, zerdeçal ile birlikte Ginkgo Biloba ağacı yaprakları karışımı sorunu kısa sürede ortadan kaldırabilir.

    Cinsel isteksizliğe çare: Ginkgo Biloba aynı zamanda, ereksiyon bozukluğu, cinsel isteksizlik sorununu ortadan kaldırabilir. Sağlık uzmanları Ginkgo Biloba’nın sağlıklı cinsel hayat için faydalı olduğu konusunda hemfikirler.

    Saç Dökülmesini Önler: Ginkgo Biloba, büyük ölçüde saç incelmesi ve saç dökülmesini azaltabilir. Erkeklerde sık rastlanan kellik için faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

    Alzheimer Hastalığına Faydaları: Ginkgo Biloba özü üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, Ginkgo Bilobanın alzheimer hastalığına iyi geldiğini ortaya koymaktadır. Ginkgo Biloba ürünlerinin ufak yaştan itibaren düzenli olarak tüketilmesi kişilerin başta alzheimer olmak üzere diğer zihinsel hastalıklara yakalanma risikini azaltacığı noktasında sağlık uzmanlarının ortak görüşü var.

    Ginkgo Bilobanın Diğer Faydaları

    Kardiyovasküler Sorunları giderebilir. Yüksek kan basıncı, tıkanmalar, kan pıhtılaşması gibi kalp sorunlar, Ginkgo Biloba bitkisinin yardımıyla tedavi edilebilir.

    Ginkgo Bilobanın enerji verici özelliği vardır, günde sabah ve akşam iki bardak Ginkgo Biloba çayı demleyerek içmek bünyeyi zinde tutar. Sabahları güne bir bardak Ginkgo Biloba çayı ile başlamak güne daha aktif başlamanızı kolaylaştırabilir.

    Ginkgo Biloba yaprağı pankreas, kolon kanseri başta olmak üzere, kadınlarda meme, rahim kanserine karşı etkidir. Düzenli olarak Ginkgo Biloba yaprağı çayı tüketimi bu tür hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir.

    Gingko Biloba çayı nasıl hazırlanır?

    Günde iki kez aç veya tok karnına içilebilecek çay hazırlamak için, bir bardak su kaynatılır. Kaynamış suyun içine bir tutam Ginkgo Biloba yaprağı atılır. 5 dakika kadar demlendirilir. Bu şekilde Ginkgo Biloba çayı yapılır. Demleme süresine dikkat edilmelidir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler