YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Alternatifi Değil, Daha İyisi: Kalsiyum Anlamında Sütten Daha Doyurucu 7 Besin

    Eğer süt tüketmiyorsanız, yerini dolduracak besinlere ihtiyacınız var. Bu besinler, inanılmaz faydalı ve kalsiyum açısından sütten daha güçlü!

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin!

    Geçenlerde yumurtanın yerine hamur işlerinde neleri kullanabileceğinizi konuşmuştuk. Yumurtayı sevmeyen, kullanmak istemeyen, beslenme planından uzak tutmak isteyen ya da alerjisi olan herkes için faydalı bir sürü alternatifi toplayıp bir araya getirmiştik.

    En az yumurta kadar neredeyse tüm öğünlerimizin içine giren bir diğer besin ise süt. Süt, doğal bir kalsiyum kaynağı. Fakat şimdilerde doğalını, en sağlıklısını bulmak kolay olmadığı gibi bir yandan da laktoz intoleransı denilen illet hastalık epey yaygınlaşmış görünüyor. Laktozlu besinlere dirençsizlik olarak açıklayabileceğimiz laktoz intoleransı nedeniyle süt tüketemeyen birçok kişi, kalsiyum ihtiyacını karşılayabileceği yeni bir şeyler arıyor.

    Aslında, yeni bir şeye ihtiyaç da yok. Normalde mutfağınızda bulunabilecek besinler de en az süt kadar kalsiyum deposu ve besleyici. Sadece ne tükettiğinizi bilmeniz gerek. Sütün yerini doldurmaktan daha fazlasını yapabilecek şu besinleri bir deneyin.

    Karalahana

    iStock-611605004

    Kara lahana müthiş bir besin. Kalsiyum yönünden güçlü olmasının yanında kalp rahatsızlıkları ve kanserle mücadelede de önemli bir yoldaş. C vitamini yönü de oldukça güçlü. 100 gram kara lahanada 180 miligram kalsiyum bulunuyor.

    Yeşil lahana

    fft99_mf5157795

    Beyaz lahana olarak da biliniyor. 100 gram yeşil lahana, 150 miligram kalsiyum içeriyor.

    Yoğurt

    iStock-589131000

    Yoğurdun da ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Kalsiyum yönünden de en az süt kadar güçlü. 100 gram yoğurtta, 150-200 miligram kadar kalsiyum bulunuyor. Süzme yoğurtlarda bu oran daha da fazla. Süzme yoğurt tercih etmeniz sizin için çok daha iyi olur.

    Susam

    iStock-140255985

    Susam da diyet lifi ve yağ oranı açısından epey zengin. Az bilinen bir diğer yönü ise kalsiyum deposu olması... 100 gram susamda 975 miligram kalsiyum var. Müthiş bir oran bu!

    Ispanak

    iStock-522189977

    Temel Reis'in favorisi ıspanak, 100 gramında 100 miligram kalsiyum taşıyor.

    Tofu

    iStock-505617314

    Türkiye'de pek bilinmese de, vegan beslenmeyi tercih eden kişiler tarafından büyük bir ilgiyle tüketiliyor. Soya peyniri olan tofunun 100 gramında 350 miligram kalsiyum var!

    Cheddar peyniri

    iStock-531048911

    Tostların, hamburgerlerin ve daha nicesinin vazgeçilmezi cheddar peynirinin 100 gramında 720 miligram kalori bulunuyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler