YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Aman Ağzımızın Tadı Kaçmasın: Mide Ekşimesine İyi Gelen 8 Leziz Besin

    Bu berbat histen lezzetle kurtulun!

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    1. Kavun & Karpuz

    Mide ekşimesi zaman zaman hepimizin yaşadığı bir sıkıntı...

    Çünkü kahveyi çok seviyoruz; canımız abur cubur çektiğinde çikolatayı, kolayı elden bırakmıyoruz, her yemeğimize de domates katıyoruz? Bu besinlerin tamamının mide ekşimesini artırdığını göz önünde bulundurursak, eh; midemizde bu problemi yaşamamızdan daha doğal ne olabilir!?

    Çoğu zaman göz ardı ettiğimiz, gastrite, ülsere dönüşmesinden korktuğumuz an ise doktorlara akın ettiğimiz bu hastalık aslında küçük bir asit mevzuundan ibaret. Midemizde biriken fazladan asit ve diğer sıvılar, midemizden yukarı yutağımıza doğru kaçıyor, o berbat hisle bizi başbaşa bırakıyor. Neyseki bu durumu engellemek, dindirmek ve rahatlatmak son derece kolay; hele hele yaz mevsimindeysek :)

    Kavun ve karpuz diğer meyvelerin aksine son derece düşük miktarda asit barındırır. Böylelikle hem bu yaz meyvelerinin keyfine bakar, hem de mide ekşimenizle savaşırsınız!

    Karpuz kesmenin en kolay 3 yolu için tıklayın

    2. Muz

    Kavun ve karpuzla aynı güzelliği paylaşan bir diğer meyve de muz! Muzun asit oranı son derece düşüktür, mide ekşimesini hızla dindirir.

    Bu arada muzun türlü yararları olduğunu, tansiyondan kansızlığa kadar birçok şeye iyi geldiğini de hatırlatmadan geçmeyelim!

    3. Yulaf Ezmesi

    Güne kahvaltıyla başlamanın önemi apaçık, türk usulü kahvaltının güzelliği de dillere destan!

    Ne yazık ki yukarıdaki iki cümleyi çoğu zaman aynı düzlemde buluşturamıyoruz :( Çünkü yorgun argın uyanıyoruz, sabahın köründe evden çıkıyoruz, işe yetişiyoruz. Şehir hayatı işte...

    Size önerimiz, kahvaltısını dünden kalma pizza dilimleriyle yapan, ardından mide ekşimesi çeken (ve muhtemelen üniversitede okuyan) oğlunuzu/kızınızı uyarmanız. Kahvaltıda bir kase yulaf ezmesi, içerdiği lifler sayesinde bu problemi kökten çözer.

    4. Tahıllı Ekmek

    Beyaz ekmeğe bayılan taraftayız biz; fırından yeni çıkmış ekmek kokusunu duyan herkes gibi! Gel gelelim bu hayranlığımız mide ekşimesi yaşadığımız an bize hiç de yardımcı olmuyor...

    Sık sık bu problemi yaşamaya başladıysanız tahıllı ekmeğe geçme vaktiniz gelmiş demektir. Vitaminler ve diğer besleyici maddelerin yanı sıra içerdiği lifler ile -aynı yulaf ezmesi gibi- tahıllı ekmek de mide ekşimesine iyi gelir.

    5. Zencefil

    Tarih boyunca sindirim rahatsızlıklarına karşı ilaç olarak kullanılmış bu bitki.

    Atalarımız işi biliyormuş, çünkü zencefil mide ekşimesini dindiren en güçlü besinlerden biri!

    6. Yeşillikler

    Yani reflü hastalarının bir numaralı öğünü olan salata! Tabii domatesten yumurtanın sarısına, soslara zeytinyağlarına kadar her şeyi salatanıza doldurursanız pek de avantajlı bir noktada kalamıyorsunuz...

    Salatanızı kereviz, karnıbahar, brokoli ve kuşkonmaz gibi düşük asitli sebzelerle zenginleştirin, mide ekşimesine veda edin!

    7. Tavuk & Hindi

    tavuk

    Mideniz ekşidiyse beyaz et dostunuzdur! Tabii kızartmadığınız, yağ asitleri açısından zengin olan derisini de bulaşmadığınız sürece...

    8.Pilav

    Hele hele bulgur pilavı mide ekşimesine, reflüye çok çok iyi gelir!


    Kaynaklar: Health.com, Webmd.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler