YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Amsterdam'da Aklınızı Başınızdan Alacak 7 Muhteşem Atıştırmalık!

    Kanalları, müzeleri, Red Light'ı, masal kitaplarından fırlamış gibi bisikletleriyle şehirde dolaşan her yaş grubundan insanlarıyla anılan Amsterdam'ın, atıştırmalıklarına gerekli ilginin gösterilmediğini görüp üzülmedim desem yalan olur.

    Listeye başlamadan önce yaratacağım açlık hissi, karın gurultuları ve ''En acilinden Amsterdam'a uçmak zorundayım!'' isteğinden dolayı üzgün olduğumu söylemek isterim.

    Atıştırmalıkların ait oldukları ülkeye, şehre ya da kasabaya dair önemli ipuçları verdiklerini düşünüyorum. Sağlıklı olup olmadıkları, hazırlanış aşamaları ve sunumlarına dikkat edildiğinde şehrin ritminden yaşam tarzına kadar birçok çıkarımda bulunabiliyorsun. Amsterdam ise sokak yemeklerinin, atıştırmalıklarının ve munchieslerin şehrin canlılığını da göstermesi bakımından muhteşem bir örnek! Gezgin Dünyası ajansının KLM ve Turna Travel'ın işbirliği ile organize ettiği bu etkinliğe de Mynet Yemek adına ben katılmış oldum. Çok iyi, çok da güzel oldu... Bakalım sizin de iştahınız kabaracak mı?


    1. Febo

    Febo, Amsterdam'da günün her saati açık olan ve neredeyse her sokağında görebileceğiniz bir fast food zinciri. Otomatlara yerleştirilen birçok çeşit yiyeceği bozuk para atarak alabiliyorsun. En güzel yanı ise tüm ön yargıların aksine otomattan gelen yiyeceğin sıcak olması! Ayaküstü bir şeyler atıştırmak için güzel bir fırsat... Özellikle 1,60 Euro'luk kroketler çok sevilse de cheeseburger ve hamburgerleri de en az kroketleri kadar meşhur!

    Giderseniz sebzeli kroketi denemeyi sakın unutmayın.



    1. Waffle

    ''Nasıl yani? Amsterdam'a gidip waffle mı yenilir?'' demeyin çünkü bu waffle hamuru, şeker oranı ve soslarıyla Türkiye'de yediklerimizden çok daha enfes bir lezzete sahip. Patisserie satılan neredeyse her yerde bu waffle da bulunuyor. Ancak genellikle hemen yanı başında satılan donutları tavsiye etmem. Bizim denediğimiz mi bayattı acaba pek emin değilim ama oldukça kötüydü. Ikea donutları bile yanında çok daha leziz kalıyor diyeyim, siz anlayın.


    1. Patates Kızartması

    Patates kızartması ama daha kısa ve tombul patates dilimlerinin çok çeşitli soslarla ve kağıt konilerde servis edildiğini düşünün... Amsterdam sokaklarında elinde bu atıştırmalıkla gezen bir sürü insan görünce ''Patates kızartması ne kadar farklı olabilir ki?'' diye düşündüm ancak deneyince çıtır çıtır lezzetine doyamadım. Yer fıstıklı satay sosu, mayonez ve soğan üçlüsünden güzel bir sosla sunulan patatesleri deneyebilirsiniz. O kadar maceraya gerek yok diyenler için tek başına BBQ sosla bile enfes oluyor.


    1. Çiğ Ringa Balığı

    Canı balık çekenler için böyle bir seçenek de var. 'Broodje haring' istiyorum derseniz soğan, turşu ve ringa balığı eşliğinde atıştırmalık bir sandviç geliyor. Ringa balığının en taze olduğu Mayıs-Temmuz arasına denk geldiğimiz için ayrıca şanslıydık.


    1. Bu Peynirler Bir Harika!

    Peynir delisi biri olsam da isli, küf gibi peynir çeşitlerine eşit mesafede uzak duruyordum ancak ilk defa Amsterdam'da deneyince çok farklı tatlarla karşılaştım. Hatta atıştırma kısmını bile biraz fazla abarttım denebilir. Amsterdam'da peynir özelinde şarküteri ürünleri satılan birçok dükkan bulunuyor ve tadım yapa yapa gezmek çok keyifli oluyor.


    1. Oliebollen

    Özellikle noel zamanı çok tüketilen bir atıştırmalık olan oliebollen için kızarmış tatlı mantı dersem yanlış olmaz sanırım. Bazıları sade olmakla birlikte genellikle meyve parçaları içerir. Punda şekeri ile servis edilir. Üzümlü ve tarçınlısını denemelisiniz!


    1. Pesto Soslu Mozarellalı Sandviç

    ''E biz bu sandviçi Türkiye'de de yeriz'' deyip ön yargılı olmayın çünkü bu sandviçin tüm olayı ekmeğinde... Ekmek kendinden pesto soslu olunca mis gibi mozarella kokusu içinize işliyor. Ha bir de sandviçi sıcak sıcak yemeyi unutmayın!

    Çok daha fazlası için;

    Amsterdam'ın Özgürlükler Şehri Olmasının Sebebi, Sandığınızdan Çok Başka

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler