YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anne eli değmiş hissi uyandıran mükemmel kekler hazırlamanın 7 püf noktası

    Dumanı üzerinde tüten ev yapımı kek tariflerinin püf noktalarına göz atıyor, soluğu mutfakta alıyoruz.

    Çikolatalısı, portakallısı, kuru meyvelisi, iki renklisi… Pastane vitrinlerini süsleyen, kokusuyla soluğu fırın önünde aldıran o keklerin de püf noktaları var ama bunlar bir sır değil. Sıvayın kolları soluğu mutfakta alıp puf gibi kabaran kekler hazırlıyoruz.

    Malzemeler oda sıcaklığında olsun

    Yumurta, tereyağı, süt hatta un. Kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında ve tazeliğini korumuş olması altın kural.

    eggs

    Katı malzemeleri eleyin

    Un, kabartma tozu, vanilya, kakao hatta ve hatta tadıyla dillere destan kekler hazırlamak için kullanacağınız badem unu. Tüm bu katı malzemeleri ayrı bir yerde eledikten sonra sıvılarla karıştırın.

    krk

    Çırpma süresi

    Toz şeker ve yumurta sorunsalı. Yumurtaları, toz şeker taneleri pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Sonrasında zeytinyağı, süt, yoğurt vb. malzemeleri ekleyerek bu işlemi sürdürün.

    Capture

    Az limon suyu almaz mıydınız?

    Limon suyu da nereden çıktı diye merak etmiş olabilirsiniz. Kabartma tozunu ekledikten sonra üzerine çok az miktarda taze sıkılmış limon suyu ilave edin. Bırakın köpürsün, o kabardıkça kekiniz de kabarsın ve kabına sığmasın.

    kek_2

    Kek kalıbını bu maratona hazırlayın

    Fırından çıkan dumanı üzerinde kekinizi nasıl görmek istiyorsanız kek kalıbınızı buna göre seçebilirsiniz. Kek hamurunu hazırladınız, ya şimdi? Kek kalıbını mümkünse katı kıvamlı bir yağla yağlayıp tutması için az miktarda un ya da kakao serpin, ters çevirip fazlasını alın. Şimdi sahne kalıba dökülecek kek hamurunda.

    kek_3

    Kuru meyve ve çikolataya geldi sıra

    Kek hamurunu kalıba aldınız, üzerini düzelttiniz. Sonradan eklemek isteyeceğiniz kuru meyve parçaları, damla çikolata, ceviz gibi ürünler dibe çöküp kek kalıbının tabanına yapışabilir. Onca emek verdiğiniz kekiniz düzgün bir şekilde çıkmaz ve tüm emeğiniz boşa gider. Bu nedenle filmi başa sarıp sonradan eklemek isteyeceğiniz bu malzemeleri ayrı bir yerde hafifçe unluyor ve kek hamurunun üzerine döktükten sonra karıştırıyoruz. Sıra geldi pişirmeye!

    kek_4

    İdeal Pişirme Isı ve Süresi

    Fırını önceden ısıtmak şart. İdeal ısı aralığı 170-180 C. Kek kalıbının büyüklüğüne ve fırın yapısına göre değişiklik gösterse de dilimli bir kekin pişme süresini ortalama 40-45 dakika olarak düşünebilirsiniz.

    Bu püf noktaları elinizin altında olduktan sonra çayı demleyin size misafirliğe geliyoruz :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler