YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ayvalık Tatları Festivali: Ege Mutfağı Kalbinize Akacak!

    Biraz Egeliyiz, biraz Giritli; biraz Türkiye’nin her köşesinde gelenler, birazda dünyanın başka başka ülkelerinden gelenler…

    Hepimiz Ayvalıklı olmayı seve seve kabullenmiş, bu toprakların zeytinini, yağını, bin bir çeşit otunu, balığını kendi damak tadı bilmiş insanlarız. Ayvalık Mutfağı bilinen bir mutfak haline gelmiş artık. Kimi mezesini kimi zeytinyağlılarını kimisi de hepsinin karışımı muazzam sofraları Ayvalık Mutfağı bilmiş.
    Hepsinin ortak özelliği Ayvalık’ta doğan, burada yaşayan, eski zamanlarda şöyle bir yaşayıp geçip gidenlerden miras kalması. Ayvalık’tan gidenler mutfakta kaynayan lezzetlerini bırakmış bize; Ayvalık’a gelenler ise türlü çeşit tarifle çıkmış yola… Elbette bu kadar şirin bir değişim olmamış bu. Ama yıllar yıllar sonra kalanların, gidenlerin, yeni gelenlerin çocukları bu tatları damak zevki bilmiş.

    ayvalikta-zeytin-hasadi-festivali-2

    Geçtiğimiz yıl Ayvalık Hasat Festivali’nde minik adımlarla sokakta buluşan Ayvalık Tatları, bu yıl büyümüş, kocaman 4 günlük bir festival olarak sokaklara çıkmaya karar vermiş. Ege, Ayvalık yemekleri, evlerden buram buram yükselen kokular buluşmak için hazırlıklara başlamış. Yalnızca yemek de değil; bu topraklarda zeybek var, sirtaki var; yanına biraz da müzik var.
    Eski günlerden kalma o siyah beyaz fotoğrafları da anmadan geçmek olmaz. Bir mübadele geçti bu topraklardan. Evet, bir kültür bıraktı buradan gidenler, ama o günlerden kalma acılar o siyah beyaz fotoğraflarda sonsuza kadar mühürlendi.

    Uzun lafın kısası kendi kendine büyüyen Ayvalık Tatları Festivali 18-21 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık sokaklarında sizlerle buluşuyor. Çeşit çeşit yemekler, zeybek-sirtaki dostluğu, el sanatları stantları, biraz şiir, biraz Zumba biraz da müzik Ayvalık sokaklarını 4 gün boyunca dolduracak. Bir de antika pazarı olacak. Elbette fotoğraf sergisi de festivaldeki yerini alacak. Bir de “madem ortak bir kültürümüz var eh bende sesimi katayım” diyen iki de sanatçımız var; biri Vasilis Vestos, diğeri Efe Can Ergen.
    Festival tüm aşamalarında katılmak, destek vermek, duyurmak kısacası gönül vermek isteyen herkese kapılarını sonuna kadar açmış. Gönüllü kadrosuyla ilerleyen festival fikirler ve önerilere de açık.

    Neler olacak ?

    WhatsApp Image 2017-05-03 at 12.15.31

    • Mübadele Fotoğraf Sergisi
    • Antika Pazarı
    • Sokakta Sirtaki
    • Sokakta Zeybek
    • Zumba Etkinliği
    • El Sanatları Stantları
    • Ege Yemekler Stantları
    • Girit Lezzetleri
    • Şiir
    • Vasilis Vetsos / Selanik'ten Rembetiko Sanatçısı

    Ayvalığın sunduğu güzel tatlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.
    18.05. - 21.05. tarihlerinde olacak festivalimize bekleriz.

    AYVALIK TATLARI nedir ?

    Ayvalık Tatları yöremizin müziği, yemekleri, dansları ve sanatı. Tabiki de insanları.
    AYVALIK TATLARI bir dernek değildir. Ayvalık'ta yaşayan gönüllü olarak çalışan insanların bir işbirliğidir ve dayanışmasıdır.

    Daha fazla bilgi için tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler