YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Badem Ezmeli Çikolatalı Kurabiye

    Dışı kıtır içi yumuşacık kurabiyeler. Badem ezmesi ve de çikolata parçacıkları desem offffff:) İster bugün akşam çayına yetiştirin ister OburCuma'ya saklayın:) Lezzeti tartışılmaz, evi saran kurabiye kokusu da yanında bonusu:)

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 10dk
    Kalori/Porsiyon -

    Dışı kıtır içi yumuşacık kurabiyeler. Badem ezmesi ve de çikolata parçacıkları desem offffff:) İster bugün akşam çayına yetiştirin ister OburCuma'ya saklayın:) Lezzeti tartışılmaz, evi saran kurabiye kokusu da yanında bonusu:)

    Malzeme Listesi

    1/2 su bardağı toz şeker
    1/4 su bardağı esmer şeker
    6 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
    1 tatlı kaşığı vanilya ya da vanilya esansı
    göz kararı badem ezmesi
    göz kararı çikolata parçaları

    (8-10 Kişilik - 30 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    En başta fırnı 180 dereceye ayarlayın. Fırının önceden ısıtılmış olması önemli... Tereyağını eritin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve tuzu bir kap içerisinde harmanlayın.

    Adım 2

    Bir diğer karıştırma kabına soğumuş tereyağını (sıcak olmamasına dikka edin) ve şekerleri ekleyin ve çırpıcı yardımıyla çırpın. Sonra sırasıyla yumurtayı ve vanilyayı ekleyin çok kısa süre daha çırpın. Bu karışıma daha önce hazırladığınız unlu karışımı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iç içe geçene kadar çırpın.

    Adım 3

    Dilediğiniz kadar badem ezmesini ve parçalara ayırdığınız çikolataları da karışıma ekleyin. Bu aşamadan sonra çırpmayın yalnızca 2 kez spatula ile çevirmeniz yeterli olacaktır.

    Adım 4

    Kurabiye hamuru hazır... Çok cıvık bir hamur olmaması önemli eğer hamur fazla cıvık gibi olursa kontrollü olarak un ilave edin.

    Adım 5

    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ufak kurabiyeler olacak şekilde dökün. Biraz aralıklı olarak yerleştirin. Cookies kadar yayılmayacak dolayısıyla az aralık bırakmanız yeterli olacaktır.

    Adım 6

    Yalnızca 10-12 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi sonunda hamura dokunduğunuzda size halen yumuşak gelip pişmemiş algısı yaratacaktır. Ancak bu kurabiye fırından çıktıktan sonra sertleşip kendini toparlıyor. Dolayısıyla dışı kıtır içi yumuşacık bu kurabiyeler için pişme süresini 12 dakikadan fazla tutmayın.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler