YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Baharın ilk meyvesi çıktı! Faydası da fiyatı da çok yüksek

    Havaların ısınmaya başladığı ve baharın yüzünü gösterdiği şu günlerde bahar meyvelerinin ilki olarak bilinen çağla da tezgahlarda görülmeye başladı. Faydaları saymakla bitmeyen çağlanın ilk hasadı kilosu 200 liradan satılmaya başlandı.

    Bütün yıl boyunca bahar mevsiminde ve sadece 20 gün görülebilen çağla, bu yıl havaların sıcak gitmesiyle birlikte önceki yıllara göre satışı 25 gün erken başladı.

    Yarım kilosu 100 liradan satılıyor

    Çağla, kayısı ve badem çekirdeğinin olmamış haline denir. Oldukça sert, sulu ve mayhoş bir tada sahip olan ve yarım kilosu 100 liradan satılan çağIa, vatandaşlar tarafından kilo olarak değil, tadımlık olarak gram ile alınmaya başlandı.

    Özellikle sahil kesimlerinde tamamen organik olarak ticari amaçla yetiştirilen çağla ağaçlarının sayısı da artmaya başladı. Mersin Silifke Işıklı Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği Başkanı üretici Zafer Can, “Birkaç yıl öncesine kadar 3 bin, bugün ise 150 bin ağaca ulaştık. Önümüzdeki yıllarda 500 bine ulaşmak istiyoruz. Köyümüzün geçim kaynağıdır. Yayla kesimlerinde binlerce dönüm boş arazi var. Buralara badem ağacı ekmek istiyoruz. Türkiye badem ihtiyacının yüzde 66’sını dışarıdan karşılıyor. Meksika’dan bile badem geliyor. Projemiz hayata geçerse hem döviz kaybını önleyeceğiz hem de istihdam sağlayacağız. Şu an 50 ila 80 ton arasında bir üretimimiz var. Yarım kilosunu 100 TL’den satıyoruz" dedi.

    İşte çağlanın mucizevi faydaları:

    Yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum içeren çağla, bağışıklık sistemini güçlendirerek hem kanserden koruyor hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük destek sağlıyor.

    Oldukça güçlü bir antioksidan içerir, bu sebeple cilt sağlığı açısından çok faydalıdır. Çağla tüketen kişilerin ciltleri daha gergin ve parlak görünür.

    Yüksek magnezyum ve tekli yağ asitleri içermesi bakımından kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

    Çağla, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu bir meyve özelliği de taşır.

    Eğer aşırı kilolarınızdan şikayetçiyseniz, kalorisi çok düşük olduğu için ara öğün olarak tüketildiğinde çağla, kilo vermeye yardımcı olur. Salatalık yemek gibidir bu meyve. İçi su ile dolu ve sert olduğu için yerken kalori yaktırır, sizi doyuran tarafı ise suyu olur.

    Kramp şikayetleri fazla olan kişilerin kesinlikle yemesi önerilir.

    Çağlada bulunan yüksek oranda magnezyum, toplar ve atardamarları geliştirerek hem kanın oksijenlenme oranını artırır hem de metabolizmayı hızlandırır.

    Ayrıca şeker hastaları için mayhoş olan tadıyla çağla, yüksek lif oranından dolayı glisemik indeksi düşük meyveler grubunda bulunmaktadır.

    Kötü kolesterolü (LDL) düşürür. Ve tüketen kişiyi yüksek kolesterolden korur.

    Vücuttaki iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür.

    C vitamini eksikliklerini giderir.

    İçerisindeki yüksek potasyum sayesinde tansiyonu dengeler.

    İçerisindeki magnezyum sayesinde kas kasılmalarının azalmasına yardımcı olur.

    Yüksek lif içeriği ile bağırsaklardaki iyi bakterilerin oluşumunu arttırarak probiyotik etki yaratır.

    Safra kesesinde taş oluşumunu engeller.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler