YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Balın Harika Faydaları Ve 5 Tazeleyici Tarif

    Arılar tarafından üretilen bu leziz mi leziz tadı olan bal, sağlığınıza tahmin edebileceğinizden daha fazla yarar sağlamakta ve esasen yüzyıllardır iddia edilen sağlıklı özelliklerden dolayı kullanılmaktadır.

    Balın sadece şekerin doğal hali olduğu gerçeğini bir kenara bırakırsak, sağlıklı kilo desteği ve genel sağlığınızın açısından stratejik bir biçimde kullanmak mümkün.

    Şüpheci, ama aynı zamanda daha fazla bilgi edinmeye meraklı mısınız? İşte bu doğal tatlandırıcının daha sağlıklı olmanıza yardımcı olacağının nasılı.

    Bonus: Sprey Limon Sıkacağı Nasıl Yapılır?


    1. Kan şekerini düzenlemede yardımcı olur.

    Bal basit bir şekerdir ama araştırmalar normal sofra şekerinden daha yararlı olduğunu göstermiştir (En azından sağlıklı yetişkinler için – şeker hastalığı olanlar için olmayabilir).

    Bal üretim sürecinde, arılar bal moleküllerini vücudumuzun tüketildiğinde kan şekeri seviyesinde hafif bir etki sağlayabileceği glikoz ve früktoza parçalar. Masa şekeri (sakkaroz) de bunun aksine vücudumuz enerjiye dönüştürmeden önce molekülleri bölmek için çalıştığından kan şekeri seviyesine daha fazla yük biner.

    Eğer 7 Gün Boyunca Aç Karnına Sarımsak ve Bal Yerseniz Bu Oluyor


    1. Midenizdeki iyi bakteri üremesine katkıda bulunabilir

    Araştırmalar göstermiştir ki masa şekeri bal ile değiştirildiği takdirde ince bağırsaklardaki kötü bakterilerin yarattığı tahribat, iyi bakteri üretimini arttıran probiyotikler oluşumu ile önlenebilmektedir.

    Ne var ki balın bağırsak bakterisini dengeleyici gücünden tam olarak fayda sağlamak için en az işlem geçirmiş ham balı seçmeniz gerekmektedir. Isıtma, filtreleme ve işleme tabi tutulması balın sağlık için sağladığı bu kadar fonksiyonel faydaları enzimleri ve besinlerini elimine etmektedir.

    3 Yemek Kaşığı Balla Göbeğinize Veda Edin

    Bonus: Sürpriz Pasta


    1. Beyin fonksiyonlarını geliştirebilir.

    Her ne kadar destekleyici pek az araştırma bulunsa da, ham balın hafıza geliştirmeye ve stresi düşürmeye etkisi bulunan doğal aktif bileşenleri içerdiği bilinmektedir. Destek olarak tualang balı verilmiş post menopozal kadınlar üzerinde yapılmış çalışma hızlı hafıza üzerindeki gelişmeleri göstermiştir. Bu bulgulara rağmen balın beyin ve sinir sistemi üzerinde aslında nasıl etki ettiğini daha belirgin gösteren kesin bilimsel çalışmaların artışı gerekmektedir.


    1. Boğaz ağrısını veya öksürüğü dindirmek için kullanılabilir.

    Bal, uzun zamandır iltihap ve bakteri karşıtı özelliklerinden dolayı popüler ev tedavisi olmuştur. İki yaş ve üzerindeki solunum yolu rahatsızlığı çeken çocuklar üzerinde yapılan araştırmada, uyku zamanından önce yenilen iki çay kaşığı balın gece öksürüğünü azalttığı ve daha iyi bir uykuyu desteklediği görülmüştür. Çoğu yetişkin ve bir yaşın üzerindeki çocuklar için bal zararsız olsa da, bebeklere asla verilmemelidir. (Gıda zehirlenmesi endişeleri yüzünden)


    1. Daha iyi gece uykusu almanıza yardımcı olabilir.

    Eğer sabahları uyanma vaktiniz geldiğinde kendinizi yeterince dinlenmiş hissetmiyorsanız, yatağa girmeden önce sütünüze veya bitki çayınıza bal karıştırmayı deneyin. Kendinizi yatağa atmadan tükettiğiniz bir miktar bal, insülin hormonunda düzenli bir yükselme ile birlikte ruh halinizi yükseltici serotonin hormon salınımına takiben uyku düzenleyici melatonin hormonuna dönüşecektir. Uyurken beyniniz büyük miktarda enerji tükettiğinden, az miktarda tüketilen bal uyku kalitenizi yükseltmede yardımcı olabilir.


    1. Enerji takviyesi yapabilir.

    Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji kaynağıdır ve her çay kaşığı bal ile gelen 17 gram, sabahları uyanmanız gerektiğinde, yoğun bir egzersiz programından önce veya gün doğumunda biraz bitkin hissettiğinizde sıkı bir basit karbonhidrat takviyesi yapabilir. Büyük ihtimalle bir çay kaşığından fazlasına ihtiyaç duymayacaksınız. Bal, protein, yağ veya lif içermediğinden daha sonra bayılmanıza neden olacak insülin sıçramalarından uzak kalmak için çok az bir miktarı aşmayın. Ancak –A,B,C,D,E,K gibi vitaminler ve kompleks artı B- minerallerinden kalsiyumu, magnezyum, potasyum, çinko ve diğerlerini içeren değerli 80 kadar besin ögesi taşımaktadır.


    1. Yaraların ve yanıkların tedavi sürecinde yardımcı olabilir.

    Şiddetli olmayan deri yanıklarında veya yaralarda, balın etki görmüş alana yüzeysel tatbiki daha hızlı ve etkin iyileşmesine yardımcı olabilir. Görünen o ki balın asitliği, hidrojen peroksit içeriği, ozmotik etkisi, besin ve antioksidan içeriği, bağışıklık kazandırıcı etkisi ve diğer bileşenler beraber çalıştığında yeni doku gelişimi desteklenmekte ve yara izleri minimize edilmektedir. Yanık veya yaralar profesyonelden tıbbi tedavi gerektirmeyecek şekilde hafif olduğu sürece, bal güvenli, etkin ve tamamen doğal iyileştirme tedavisidir.


    1. Kilo kaybetmeniz veya korumanız için sizi sofra şekerini bırakmaya cesaretlendirir.

    Her çay kaşığında bal yaklaşık 64 kalori iken standart sakaroz (sofra şekeri) yaklaşık 48 kaloridir. Amanın, balda sıradan şekerden daha fazla kalori var! Ama bu o kadar da kötü bir haber değil. Esasen, bal sıradan şekerden daha tatlı olduğundan, bu normal tüketeceğiniz şekerin azalması anlamına gelmektedir. Çay kaşığından ziyade tatlılığa göre hareket edecekseniz, şeker yerine bal tercih edeceğiniz anlamına gelmekte bu da birkaç kilo vermek veya almamak isteyenler için iyi bir haber.


    Diyetinize Balı Nasıl Dahil Edeceksiniz?

    Ham bal besin değerince yüksek olduğundan, belirli bir marka için alışveriş yapıyorsanız rengi en koyu olanını seçmeniz gerektiği aklınızda bulunsun. Rengi ne kadar koyu ise, o kadar az işlemden geçmiştir ve o kadar yüksek besin değerine sahiptir. Bal daha çok yemeklere lezzet vermesi için kattığınız çeşni veya katkıdır. Şu anki öğünlerinizi veya atıştırmalarınızı bal ile canlandırmak için, yaratıcı ve leziz birkaç yöntem içeren aşağıdaki listeyi kontrol edin. (Not: İlk üç tarif, pişirebilmeniz için balın ısıtılmasını gerektirdiğinden bazı besin ögelerini yok edebilir. Eğer bütün besin ögelerini bir arada tutmak istiyorsanız, balın ısıtılmasının gerekmediği son iki tarifi deneyin.)


    İşte bal ile yapabileceğiniz muhteşem bir tarif! Bal ile kavrulmuş balkabağı

    Eminiz daha önce bu tarifi ne duydunuz ne de denediniz!

    Muhteşem lezzetiyle Bal İle Kavrulmuş Balkabağı Tarifi İçin Tıklayın


    Bal ve balık mı? İnanılmaz ama aşırı lezzetli Izgarada Pişirilmiş Ballı Sarımsaklı Somon

    İş birkaç somon filetosu pişirmeye geldiğinde, güzel bir lezzet patlaması için farklı süslemeleri deneyebilirsiniz. Bal veya akağacı şurubu gibi doğal tatlandırıcılar bu omega-3 yönünden zengin , sağlıklı balığa mükemmel bir katkıdır.

    Izgarada Pişirilmiş Ballı Sarımsaklı Somon Tarifi İçin Tıklayın


    Enfes bir atıştırmalık Bal ile Kavrulmuş Bademler

    Hem tatlı hem de tuzlu bir şeyler sevenler için kendi yemişlerinizi bal ile kavurmak onlara mükemmel bir şekerleme tadı verecektir.

    Bal ile Kavrulmuş Badem Tarifi İçin Tıklayın


    Lezzetli, faydalı ve serinletici Dondurulmuş Muz ve Bal İçeceği

    Baldan ısıtmadan tam bir yarar sağlamanın en kolay yollarından bir tanesi de içeceklerini tatlandırmaktır. Her ne kadar içeceğiniz zaten çok tatlı da olsa, bir veya iki sofra kaşığı bal muhtemelen daha leziz bir tat verecektir.

    Sağlık Deposu Dondurulmuş Muz Ve Bal İçeceği Tarifi İçin Tıklayın


    Mango Meyvesi, Müsli ve Bal İçeren Yoğurt

    Az miktarda bal, sabahları harika enerji verir. Balı bir miktar protein ve lif ile karıştırırsanız, sizi öğle yemeğine kadar götürecek erken saatlerinize yardım edecek kahvaltıyı tamamlarsınız.

    Mis gibi Mango, Müsli ve Ballı Yoğurt Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler