YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bayat Gıdalar Nasıl Anlaşılır?

    Pazardan, marketten ya da manavdan satın aldığınız yiyeceklerin taze olup olmadığı nasıl anlaşılır? Besin değerlerini kaybetmiş yiyecekler gıda zehirlenmesine yol açtığı için bu konu sağlığımız için oldukça önemli. İşte taze gıdaları seçmenin püf noktaları!

    Taze fasulye

    Tam da zamanının olduğu şu günlerde taze fasulye sofralarımızda sıklıkla yerini alıyor. Zeytinyağlı fasulyenin en tazesini yapmanız için ufak bir püf nokta var; fasulyeleri seçerken tek elinizle kırın. O esnada ' çıt' sesi çıkıyorsa, fasulye taze demektir. Eğer tek elinizle ikiye büktüğünüzde kayış gibi kalıyor ve kırılmıyorsa bayattır, uzak durun. Aksi taktirde bayat gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz!

    Fasulyelerin En Tazesi İle Yapacağınız Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi için Tıklayın


    Karnabahar

    Karnabaharın teze ve bayatını ayırt etmek çok kolay. Karnabahar üzerinde oluşmuş kahverengi lekeler var ise bayattır. Taze karnabahar bembeyaz olur ve taze karnabaharı hiç zorlanmadan parçalarına ayırabilirsiniz.

    Fırında Karnabahar Mücveri İçin Tıklayın


    Kuru soğan

    Yemeğinizi zehire çevirmek istemiyorsanız filizlenmiş soğan satan tezgahlardan uzak durun! Kabuğunun yeşile dönmüş olmaması gerekiyor ve aynı zamanda kokladığınız aşırı yoğun ve ağır bir koku almamanız lazım.

    Soğan Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Patates

    Patates alırken, kabuğu yeşile dönmüşlerden uzak durun. Yeşillenen patateste 'solanin' isimli madde ortaya çıkıyor ve bu madde gıda zehirlenmesine yol açıyor. Hatta renk koyulaştıkça zehrin etkisi artıyor ve ölüme kadar sebep olabiliyor. Filizlenmiş patates ise, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi etkilere yol açıyor.

    Muffin Kalıbında Peynirli Patates Yığınları İçin Tıklayın


    Balık

    Balığın karnına parmağınız ile bastırın, eski formuna dönmüyorsa bayattır. Taze balığın cildi gergin ve gözleri canlı olmalı. Solungaçları ise pembe olmalı ve tavada dik durmalı. Bu saydığımız özellikler aldığınız balıkta yoksa ortaya kötü sonuçlar çıkabilir, lütfen dikkat!

    İskorpit Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Tavuk

    Tavuk ürünleri çok çabuk bozulan gıdalardan biri. Tavuk ürünleri kısa sürede bakteri ürettiği için ölümcül hastalıklara kadar sebep olabiliyorlar. Diyeceğimiz o ki; ürün alırken diri, renginin olması gereken tonda ve kokusunun da kendine has olan tavuk kokusu dışında olmaması gerekiyor.

    Fırında Acı Soslu Tavuk Tarifi İçin Tıklayın


    Yeşillikler

    Yeşil rengini kaybetmeye yakın, sararmış ve diri görüntüden uzak yeşillikleri tüketmeyin.

    Avokadolu Ispanaklı Salata Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler