YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Berna Laçin ile Meşhur Olan GAPS Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır?

    Berna Laçin’in incecik olmasını sağlayan GAPS diyetine yakından bakıyoruz!

    Özel bir beslenme programı olan GAPS diyet programı, Berna Laçin’i gencecik bir kıza çevirmiş Harika görüntüsünü bu diyete borçlu olan Laçin, nasıl beslendi? Biz de uygulayabilir miyiz?
    Berna Laçin her zaman çok güzel bir kadındı. Kilolu olması onun güzelliğine elbette engel değildi ama demek ki kendisi iyi hissetmemiş olacak ki, bu mucize diyeti yapmaya karar vermiş. Bu haliyle de harika görünüyor!
    Gelelim fasulyenin faydalarına... Son zamanların en meşhur diyeti haline gelen GAPS nedir? Nasıl uygulanır?
    Psikolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde oldukça olumlu sonuçlar veren bir diyet çeşitidir. Bozulan bakteri dengesini düzenler, hasarlı, yaralı, ülserli, ateşli bağırsak duvarını iyileştirmek için uygulanan diyet programıdır GAPS diyeti.
    Bu diyet türü, spesifik bir karbonhidrat diyetine dayanır. Bahsettiğimiz bu diyette paketlenmiş gıdalar, patojen bakterileri ve mantarları besleyen, nörotoksin üreten gıdalar yemek listesinde asla yer almaz. Diyetin vazgeçilmezleri ise: Fermente yiyecekler ve probiyotik destekleridir.

    Bu sağlıklı diyet programı kısa zaman diliminde bağırsak problemlerini giderdiği için, ağır metallerin ve toksinlerin kana geçişini engeller. Böylelikle epileptik, şizofrenik, depresif ve manik gibi tüm psikolojik rahatsızlıkları ortadan kaldırır.
    GAPS diyeti bir yandan bağırsaklarınızı düzenleyip kilo verdirirken bir yandan da alerji, egzama gibi cilt hastalıklarını da ilk aşamada yok etmeye başlar. Çünkü ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsak duvarı iyileşir, beyni ve bütün vücudu zehirleyen toksin geçişi durur.

    GAPS diyetinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, diyetin giriş kısmını 1 yıl boyunca sürdürmek ve 1 yılın sonunda izin verilmeyen gıdalara geçiş yapmak.

    Yukarıda giriş kısmı dedik, çünkü GAPS diyeti 3 aşamadan oluşuyor:

    1.GAPS giriş diyeti

    Bağırsak astarını hızlı bir şekilde iyileştirir ve onarır. Giriş aşaması bol miktarda; amino asitler, jelatin, glikozaminler, yağlar, vitaminler, mineraller içerir. GAPS diyetinin ilk aşaması hasarlı bağırsakları iyileştirecek yararlı bakterileri içerir. İlk aşamada yiyeceklerin emilmeden düzgün bir şekilde sindirilmesi sağlanır ve çoğu alerjik hastalık ortadan kalkar.

    Bağırsaklarınız sağlıklı olsa bile dönem dönem ishale yakalandığınızda bir süre ilk aşamayı uygulayın. İlaç kullanmanıza gerek kalmadan hastalığın geçtiğini göreceksiniz.

    Uzmanlar tarafından ruh ve beden uyumunu sağlayan temel bir beslenme çeşidi olarak ifade diyor GAPS diyetini.

    2.Tam GAPS diyeti

    Bağırsak florası tamamen dengelenir ve psikolojik, fizyolojik semptomlar tamamen ortadan kalkar

    3.GAPS diyetinden çıkış

    Bağırsak florası, duvarı ve epitel dokusu tamamen iyileşmiştir ve GAPS Protokolü doğrultusunda diyetten çıkılır) 

    GAPS diyeti için önemli besinler

    Kemik suyu
    Ev yapımı yoğurt
    Ev yapımı turşu
    Avokado
    H’nd’stan cev’z’ yagi
    Tatli patates
    Kirmiz’ pancar
    Yer elmasi

    Chef GPT

    Berna Laçin, GAPS Diyeti'yle yenilendi

    En Çok Aranan Haberler