YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Beslenme Çantası İçin 10 Pratik Yemek Tarifi

    Siz de canınızdan çok sevdiğiniz minnoş çocuğunuzu haftanın beş günü okula uğurluyorsanız her öğlen ne yediğini eminim çok merak ediyorsunuzdur. Özellikle okulda yemekhane bulunmuyorsa ya da bulunuyorsa bile hijyen konusunda şüpheleriniz varsa iş başa düşüyor.

    Günün her saati okul çağındaki çocuğumun yeterince sağlıklı beslenip beslenmediğini düşünüp endişeleniyorum. Eminin birçok anne de benim gibidir. Özellikle büyükşehirde yaşıyorsanız sağlıklı beslenebilme oranımız köylerde yaşayan insanlara göre çok daha düşük. Balkonda kendi çapımda yaptığım organik tarımla ne kadar beslenebilirim ki? Zaten genele olarak yeteri adar sağlıklı beslenmediğimizi düşününce de tam da büyüme çağındaki çocuğumun sağlığı benim için çok daha fazla önem taşıyan bir hal alıyor.

    Neredeyse tüm gününü okulda geçiren oğlum için her sabah yumurta, yeşillik, peynir, zeytinden oluşan bir kahvaltı tabağı hazırlıyorum. Tabi ki tahmin ettiğiniz gibi her gün aynı kahvaltılıklar olursa birkaç gün sonra burun kıvırmaya başlıyor. '' ÇOK UYKUM VAR, YİYEMEM''

    Sıkılması büyük sorun aslında çünkü aynı kahvaltılıkları beslenme çantasına koyarsam yemesi için asla ikna edemem! İşte bu yüzden iş başa düştü ve her öğlen yemeğinde yiyebileceği benim için pratik onun için lezzetli bazı tarifler çıkarmaya başladım. Sizlerle de paylaşmak isterim çünkü annenin derdinden anne anlar :)


    Patatesli Kek

    Patatesli kek akşamdan hazırlayabileceğiniz basit bir tarif. Ayrıca normal kek kadar hamur içermediği için çocuğunuz için daha sağlıklı olacaktır. Benimki tatlı kekten hoşlanmadığı için bu tarifi yaptığımda bayılıyor.

    Patatesli Kek Tarifi İçin Tıklayın!


    Yulaflı Tahinli Süt

    Tüm gün enerjiye ihtiyacı olan çocuklara ilaç gibi gelecek ancak öğretmenleri pek de memnun etmeyecek bir tarif :)

    Yulaflı Tahinli Süt İçin Tıklayın


    Bulut Şeklinde Yumurta

    eslenme çantası çok da sallanmadan okula ulaşabilirse yumurta sarısı bozulmuyor. Tarifteki soğan ve pastırmayı çıkarmanızı öneririm. Okula pastırma göndermek hem hoş olmayacaktır.

    Bulut Şeklinde Yumurta Tarifi İçin Tıklayın


    Pazılı Cupcake

    Cupcake kalıbında neler neler yapılmıyor ki? Pazı gibi besin değeri yüksek bir sebzeyi çocuğunuza ancak böyle güzel bir cupcake sunumuyla yedirebilirsiniz. Aksi takdirde yüzüne bile dönüp bakmıyorlar. İçindeki malzemeleri diledeğiniz gibi değiştirin. Tadından hiçbir şey eksilmiyor.

    Pazılı Cupcake Tarifi İçin Tıklayın


    Ton Dürüm Tarifi

    Buradaki tarifte acılı ton balığı kullanılmış ancak siz acısız ton balığı kullanarak da çok güzel bir ton dürüm yapabilirsiniz. Dürümü yuvarlak dilimler halinde keserek beslenme çantasında çok yer kaplamamasını da sağlayabilirsiniz.

    Ton Dürüm Tarifi İçin Tıklayın


    Karabuğday Ekmeği

    Karabuğday yüksek miktarda lif, fosfor, magnezyum ve antioksidan barındırdığı için ekmeğini de gözü kapalı yapıp bir iki dilim de beslenme çantasına atabilirsiniz. Merak etmeyin. Ekmek yapmak sandığınız kadar zor değil.

    Karabuğday Ekmeği Tarifi İçin Tıklayın


    Elmalı ve Peynirli Tost

    Benimkine 3 öğün tost vermezsem yine de sıkılacağını zannetmiyorum ancak biraz da süslemek gerekiyor. Tostu daha önce elma dilimleriyle yapmayı denemediyseniz bir deneyin bakalım. Ben arada muzlu tost da deniyorum ama beslenme çantası için muzlu tost pek uygun olmuyor.

    Elmalı ve Peynirli Tost Tarifi İçin Tıklayın


    Patates Tost

    Evet, çocuklar tosta gerçekten bayılıyor ancak o da bir yere kadar. Siz bir de ekmeksiz bu pratik tostu deneyin. Sabah çocuğunuz hazırlanırken siz bir çırpıda bu tostu yapabilirsiniz.

    Patates Tost Tarifi İçin Tıklayın


    Tarçınlı Hindistancevizli Pankek

    Ben bu pankeki yaparken sirke kullanmıyorum, damak zevkinize göre siz ekleyebilirsiniz.

    Tarçınlı Hindistancevizli Pankek Tarifi İçin Tıklayın


    Kavrulmuş Elma Püresi

    Beslenme çantasını sağlıksız tatlılarla doldurmayın. Çocuklar tarçınlı elma püresine bayılıyorlar!

    Kavrulmuş Elma Püresi Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler