YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Beyaz Şeker Yerine Kullanabileceğiniz 5 Sağlıklı Alternatif

    Beyaz şekerden vazgeçip yine de tatlıyı hayatınızdan çıkarmak istemiyor musunuz? O halde bu 5 alternatifi kullanmanız hem sağlığınız hem de kilo kontrolünüz için size fayda sağlayacaktır.

    Şeker; günlük hayatımızda, hemen hemen her öğünde kullandığımız bir alışkanlık haline geldi. Çaya ve kahveye ekleyerek ya da alkollü/alkolsüz içecekler tüketerek endüstriyel şekeri vücudumuza alırız. Bunun dışında "tuzlu" diye adlandırdığımız paketli yiyeceklerde de biz farkına varmadan yine şeker tüketmiş oluruz. Araştırmalara göre; başka ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde obezitenin yükselmesi, şeker kullanımının ne derece kötüye kullanıldığının başlı başına işaretidir.

    Şeker, sulu ortamda yetişen şeker kamışından üretilir. Ancak geçtiği birçok işlemden sonra doğallığını yitirir. Şekerin doğal yapısı bozulduğu zaman, sentetikleşir. Bu sentetiklerin bir kısmını aspartam ve asesulfame-K oluşturur ki bunlar kansere yol açan zararlı bileşenlerdir. Bunun yanı sıra şeker tadını alabileceğimiz kalorisiz, yapay ürünler de bu kimyasallardan oluştur ve aynı derecede tehlike arz eder.

    Bu nedenle şekeri hayatımızdan yavaş yavaş çıkarmayı hedeflememiz gerekirken, onun eksikliğini hissettirmeyecek doğal ürünleri tercih etmeliyiz.

    İşte şeker yerine gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz 5 alternatif madde:

    Bal

    Şekerden daha tatlı, organik ve lokal olarak üretilen balı tercih etmeniz, sağlığınıza yapacağınız büyük bir yatırım olacaktır. Bal, aynı zamanda antimikrobiyal özelliklere sahip vitaminlerle doludur. Normal şekerden daha fazla kalorisi olsa da tatlı olduğu için tüketimi daha dozundadır. Eğer çayınızı şekersiz içemiyorsanız, şeker yerine mutlaka bala geçmelisiniz. Bunun dışında hazırlayabileceğiniz hemen hemen her tatlıda kullanabilirsiniz.

    Agave Şurubu

    Agave şurubu Meksika bölgesinin en büyük tarım kaynaklarından biri olan Agave kaktüsünden elde edilir. Görüntü olarak balı andırır ancak aroması baldan daha farklıdır. Şeker hastaları için en uygun tatlandırıcılardan biri olurken, diyet yapanların da tercihidir.

    Doğal Akçaağaç Şurubu

    Özellikle ABD filmlerinde sık sık gördüğümüz, pancake üzerine konularak nam salan Akçaağaç (Maple) şurubu ülkemizde de yeni yeni popülerleşen bir tatlandırıcı alternatifidir. Akçaağaç bitki özünün kaynatılmasıyla elde edilen bu şurup bal ile aynı renge ve dokuya sahip olsa da tamamen farklı bir aromaya sahiptir. Çay, kahve, kurabiye, kek gibi hemen hemen şeker kullanımına ihtiyacınız olan herşeyde alternatif bir seçenektir.

    Hindistancevizi/Palmiye Şekeri

    Bu iki şeker, özüne baktığınız zaman aynı şekilde çıkarılır. Hindistancevizi şekeri hindistancevizi ağacının çiçek tohumlarının özünden yapılırken Palmiye şekeri yine aynı şekilde elde edilir ancak farklı türde Palmiye ağaçları kullanılabilir. Bu şeker tat olarak hindistan cevizine benzemez. Özellikle son zamanlarda Dr. Öz'ün diabet hastaları için önerdiği bu şeker türü, size de sağlıklı bir alternatif olabilir.

    Hurma Şekeri

    Öğütüp toz haline getirilen hurma; lif , magnezyum , demir ve vitamin B6 açısından oldukça zengin bir alternatiftir. Diğerlerine göre daha zor eriyen bir yapısı vardır. Hurma şekeri özellikle çay, süt gibi içecekleri tatlandırmak için ve hamur işlerini daha sağlıklı hale getirmek için idealdir. Eğer hurma şekeri bulmakta zorlanıyorsanız evde kendi hurma şekerinizi ve şurubunuzu yapabilir ya da direkt olarak hurmanın kendisinden yararlanabilirsiniz.

    Hurma Şurubu Tarifi

    Malzemeler:
    • 250 gr Hurma

    • Üzerini geçecek kadar ılık içme suyu

    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    Yapılışı:

    Adım 1
    Hurmaları yıkayın, üzerini geçecek kadar içme suyu koyup 1,5 – 2 saat bekletin.

    Adım 2

    Hurmalar iyice şişince kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın.

    Adım 3

    Derin bir blender kabına aktarın, üzerine limon suyu ve tekrar üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. El blenderı ile sulu bir püre kıvamına getirin.

    Adım 4

    Bir tülbent yardımı ile iyice süzün.

    Akaçaağaç Şuruplu Kurabiye

    Malzemeler:

    2 su bardağı kepekli un
    100 gr tereyağ
    1 adet yumurta
    1/2 su bardağı iri çekilmiş çiğ fındık
    8 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Bir tutam tuz

    Yapılışı:

    Adım 1

    Fındık hariç tüm malzemeyi yoğurun.

    Adım 2
    Malzeme birbirini tutmaya başladığında fındık kırıntısını ekleyin.

    Adım 3
    Tüm malzeme birbirine karıştığında, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve hafifçe bastırın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

    Adım 4

    180 derece de ısınmış fırında 15 dakika pişirin.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler