YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Bardak Turşu Suyunun 9 Şaşırtıcı Faydası

    Turşu suyunu sadece içmeyin, mutfağınızın birçok farklı alanında ve hatta sağlık amaçla kullanabilirsiniz. İşte tarihi lezzetimizin birbirinden etkili 9 faydası!

    Kişisel olarak turşuya bayılırım! Bana sorarsanız yarı ekşi oluşundan ya da kornişondan kaynaklanan tuzlu keskin tadın bileşiminde özel bir şey var.

    Tek kelimeyle dünyada hamburgere ya da cheeseburgere koyulduğunda daha çok yakışacak başka bir şey yok. Ancak turşuların hepsi kullanıldığında ve hamburgerler yendiğinde, o kalan suyuyla ne yapmanız gerekiyor?

    Çoğumuz sadece lavaboya boşaltıyoruz. Bazen belki de kavanozları daha sonra başka işlerde değerlendirmek üzere saklıyoruz. Gel gelelim kalan turşu suyunu dökmenin büyük bir israf olduğunu biliyor muydunuz? Çünkü turşu suyu oldukça kullanışlı olabiliyor.

    İşte turşu suyunu kullanabileceğiniz yollardan en sevdiğimiz birkaçı.

    1. Mide bulantısına iyi gelir.

    Tamam, üstümüze fazla gelmeyin. Turşu suyunun gerçekten de mide bulantısını yatıştırdığını biliyor muydunuz?

    Kulağa çılgınca gelebilir çünkü turşu suyu asidik sirkeyle dolu. Ama aslında sirke midenizdeki pH’ı dengelemeye yardımcı olur ve mide gurultularını yatıştırır.

    Tuzlu su ayrıca kustuktan sonraki su kaybından sonra vücudun kendisini toparlamasına yardımcı olur. Hamile kadınların sıklıkla turşu aşermesine hiç şaşmamalı!

    2. Yiyecekleri daha uzun süre saklar.

    Turşu suyu tam anlamıyla salatalık gibi taze sebzeleri aylarca saklamak için tasarlanmış lezzetli bir tuzlu su.

    Yalnızca salatalıklar bitti diye tuzlu suyu kullanmaya devam etmemeniz için hiçbir sebep yok.

    Bunun yerine kalan turşu suyunu lahana ve havuç gibi kalan sebzeleri çabucak turşu yapmak için kullanın. Böylece birkaç gün daha saklayabileceksiniz.

    3. Tahriş olan cildi yatıştırır.

    Eğer kaşınan bir böcek ısırığınız ya da sinir bozucu bir kızarıklığınız varsa kaşıntıyı rahatlatmak için üzerine biraz turşu suyu sürmeyi deneyin.

    Herkesin en sevdiği çözüm olan kaşımak yalnızca cilde zarar verir. Turşu suyu kaşıntıyı hafif asidik bir yanmayla dengeleyerek imdada yetişir.

    Yalnızca, tuzlu su biraz cilt kuruluğuna neden olabileceğinden üzerine bir miktar nemlendirici sürmeye dikkat edin.

    4. Kas kramplarını rahatlatır.

    Kas krampları bir anda ortaya çıkar ve oldukça kötüdür. Kası kontrol etmenizin ya da kasılmayı durdurmanızın bir yolu yoktur.

    Neyse ki turşu suyu bu zamana kadar aradığımız mucizevi bir yiyecek. Tek yapmanız gereken birkaç kaşık turşu suyu içmek.

    Turşu suyu kasları rahatlatan potasyumla ve su kaybını kontrol etmeye yardımcı olan elektrolitlerle doludur. Bu ikisi birleştiğinde kramplarla savaşan güçlü bir silaha dönüşür.

    5. Saksı bitkilerini canlandırır.

    Eğer evdeki bitkileriniz toprağa dönük duruyorsa, sağlıklı bir porsiyon turşu suyu onları canlandırıp dikleştirebilir.

    Bitkiler mutlu ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmek için çok fazla potasyuma ihtiyaç duyarlar. Hatta bazen yeteri kadar üretmek için kendi başlarına mücadele ederler, özellikle kullanabilecekleri toprak küçük bir miktar olduğunda.

    Turşu suyu halinde potasyum eklemek (toprağın pH’ını dengelemek için asitle birlikte olduğundan) bitkilerin büyümelerini oldukça hızlandıracak.

    6. Vücudunuzun su tutmasını sağlar.

    Egzersiz sırasında bol miktarda suya ihtiyaç duymanız bilinen bir gerçek, ama içine biraz turşu suyu katmayı da düşünebilirsiniz.

    Tuz, suyun hücre düzeyinde tutulmasını sağladığı için vücudunuzdaki su düzeyinin yeterli derecede kalmasındaki en önemli etkenlerden biri.

    Yani bir dahaki sefer koşuya ya da spor salonuna gittiğinizde, biraz da turşu suyu içtiğinizden emin olun.

    7. Bakır tavaları temizler.

    Bakır tencereler ve tavalar mutfağınızda asılı durduğunda güzel görünebilir, ama renkleri yeşile dönüşmeye başladığında o kadar da güzel görünmeyebilirler.

    Oksitlenme olarak adlandırılan bu süreç, bakır havaya temas ettiğinde olur. Ama bunu birazcık sodyum-asit çözeltisiyle tersine çevirmek çok kolay.

    Sodyum ve asit yani tuz ve sirke, turşu suyunda hâlihazırda karışık olarak bulunuyor. Yani mutfağınızı temizlemek kalan turşu suyunu kullanmak için mükemmel bir yol.

    8. Kilo kaybına ve egzersizden sonraki toparlanmaya yardımcı olur.

    Turşu suyunun nasıl egzersiz sırasında vücudunuzun su tutmasına yardımcı olabileceğinden daha önce bahsettik. Ama dahası da var!

    Tuzlu sudaki potasyum kaslarınızın yorulduktan sonra toparlanmasına da yardımcı olur.

    Daha da güzeli, eğer egzersiz yaparken amaçlarınızdan biri de kilo vermek ise, sirkenin metabolizmayı hızlandırdığı ve iştahı dizginlediği kanıtlanmış.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler