YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir mimarın elinden de ancak böyle bir şey çıkabilirdi!

    Mühendislik bilgilerini ve heykel yeteneğini birleştirerek geometrik eserler üreten sanatçı Matthew Shlian'dan esinlenerek kariyerine pasta şefi olarak devam eden Dinara Kasko, ortaya inanılmaz eserler ortaya çıkarıyor.


    Üniversitede mimarlık okuduktan sonra 3 boyutlu tasarımcı olarak bir süre çalışan Dinara, şimdi mesleki birikiminden hareketle birbirinden muhteşem görünümlü pastalar üretiyor. Yeni çikolata Ruby'den kendi tasarımı olan kalıbı kullarak, yemeye kıyılamayacak pastalar yapan Dinara, ''Henüz gerçekleşmemiş çok fazla fikrim var. Başkalarını taklit etmek istemiyorum. Yeni şeyler üretmek istiyorum'' diyor.

    1

    Dinara Kasko yaptığı kimi tasarımları Voronoi Diyagramlarına uygun biçimde tasarlıyor. Tasarımları için 3D yazıcı ile çıkartılmış kalıplar kullanmak gibi çağın getirilerinden de bir hayli faydalanan pasta şefi çikolata, krema, kek, mousse gibi bildik tatları bambaşka şekillerde yorumluyor.

    2

    Pembe çikolata (Ruby Nedir?)

    İsviçre kakao devi Barry Callebaut, bilim adamları tarafından yeni bir çikolata icat edildiğini duyurdu. Bu yeni çikolataya 'ruby' yani türkçesi ile 'yakut' adı verildi. Ruby çikolatası kırmızımsı-pembe bir ton içeriyor. Bu çikolata, çilek benzeri bir tada sahip. Pembe çikolata Ruby kakao çekirdeğinden yapılıyor ve meyve aroması ya da renklendirici içermiyor.

    3

    Ruby çikolatası, beyaz çikolatadan tam 80 yıl sonra piyasaya sürülüyor. Aynı zamanda daha geniş çikolata endüstrisi için bir hareketlenmeye neden olacağı görülüyor. Barry Callebaut CEO'su Antoine de Saint-Affrique, pembe çikolatanın yaklaşık 10 yıllık bir çalışma sonucunda geliştiğini dile getirdi ve "Doğal, renkli ama çikolata özgünlüğünü koruyor. Doğada binlerce yıldır konuşan güzel bir denge var" açıklamasında bulundu.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler