YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Baharat 4 Yaşındaki Çocuğun Ölümüne Neden Oldu!

    Hemen hemen tüm anne babalar çocuklarını güvende tutmak için her şeyi yaparlar. Çocuklar için parmaklık kurar, prizleri kapatır ve çocuk oynarken kötü bir şey olmasın korkusu yaşamamak için başka önlemler de alırlar. Ama bazen göz açıp kapayıncaya kadar beklenmedik bir şey olabilir.

    4 yaşındaki Matthew Radar, evde dolaşıyor, bir yerlere tırmanıyor ve eğleniyordu. Baharat dolabını bulup baharatlarla oynamaya başladı. Ve birden annesi Brianna onu kıvranırken buldu.

    Apar topar hastaneye götürüldükten sonra Matthew hayatını kaybetti. Ölümüne neden olan kaza tarçın yüzünden nefes alamaması oldu. Yulaf ezmemize, sıcak çikolatamıza ve diğer pek çok şeye koyduğumuz bu baharat küçük çocuğun bir nöbet geçirmesine neden oldu ve sonu onun için ölümcül oldu.

    Eğer sıkı bir internet kullanıcısıysanız internette dolaşan “Tarçın Meydan Okuması”na rastlamışsınızdır. Gençler ve yetişkinler, büyük bir kaşık tarçını yutmaya çalışıyorlar. Bu oyundaki tek amaç, yapıp yapamadıklarını görmek. Katılımcılar bir kaşık tarçını 60 saniye içerisinde su içmeden yutmaya çalışarak birbirlerine meydan okuyorlar. Tarçının kuruluğu genelde yutmaya fırsat bulamadan öksürtüyor.


    Çok Fazla Tarçın Yemenin Tehlikeleri

    Tarçın meydan okuması internette dolaşmaya başladıktan sonra, hastaneye kaldırılan ve zehirlenme merkezine başvuran kişi sayısında bir artış gözlemlendi. Bu popüler oyunun büyük tehlikeleri var. Nefesin tıkanmasıyla, toz tarçının akciğerlere çekilmesiyle ve hatta suni solunum cihazı olmadan nefes alma zorluğu ile sonuçlanabilir.

    Bebeklerinize Güvenle Yedirebileceğiniz Yiyecekler

    Bu tehlikeli oyun beyne giden oksijeni azaltmasıyla kolay bir şekilde ölümcül hale gelebilir. Peki evlerimizde yaygın olarak kullandığımız bu baharat nasıl bu kadar ölümcül olma riski taşıyor? Tarçın, ağaç kabuğundan yapılan bir baharat ve kolayca parçalanmayan selüloz lifler içeriyor. Akciğere ulaştığında ise akciğerin iltihaplanmasına ve çizilmesine yol açıyor.

    Tarçın yemeklerinize küçük bir miktar eklediğinizde mükemmel tat verse de içinize çekmek ölümcül olabilir. Çocuklarınızın tarçınla oynadıkları bu oyunun tehlikelerini anladığından emin olmanız çok önemli. Zararsız bir eğlence gibi görünse de, sadece bir kez denemek bir hayatı sonsuza dek değiştirebilir.

    Tarçını çocuklarınızdan sakının, ama yetişkinler için ise faydaları inanılmaz!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler