YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Ev Yapımı Elma Sirkesi Yağ Yakıyor!

    Yapılan araştırmalara göre, elma sirkesi yağ yakma süreciyle ilgili genleri aktive ediyor.

    Her mutfakta bulunabilen elma sirkesi yemeklere harika bir lezzet katar. Bunun dışında elma sirkesi halk arasında çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor.

    Yapılan çalışmalar, bu kullanım alanlarının hepsini doğrulamasa da, uzmanlar çoğu kullanım alanı üzerinde çalıştı ve bu malzemenin muhteşem faydalar sunabileceğini kanıtladı.

    Örneğin Japonya'da benzer beslenme düzenlerini takip eden 175 obez kişi üzerinde yapılan araştırma gibi. Katılımcıların sadece belirli bir kısmı elma sirkesi kullanırken, diğer katılımcılar elma sirkesi kullanmıyordu.

    Araştırmacılar, elma sirkesi alan kişilerin diğer gruptan daha fazla kilo verdiğini buldu. Uzmanlara göre elma sirkesi yağ yakma süreciyle ilgili genleri aktive ediyor.

    Araştırmacılar elma sirkesinin ayrıca kan şekeri seviyesini düşürmede de etkili olduğunu buldu. Arizona Eyalet Üniversitesi (Arizona State University) beslenme programının direktörü Dr. Carol Johnston, elma sirkesinin kan şekerinin düşmesine neden olan nişastanın sindirimini yavaşlattığını iddia ediyor:

    "Elma sirkesindeki anti-glikemik etki gayet açık şekilde biliniyor. Nişasta sindirimini %100 önlemiyor ama nişastanın bir kısmının sindirilmesini yavaşlattığı ve kan şekeri seviyenizin yükselmesini önlediği kesin."

    Günümüzde birçok insan marketlerden hazır elma sirkesi alıyor olsa da kendi elma sirkenizi kendiniz yapabilir ve faydalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

    İşte Ev Yapımı Elma Sirkesi Tarifi

    Malzeme Listesi

    - 6-8 adet soyulmamış elma

    - 2 yemek kaşığı bal

    - su

    Hazırlanışı:

    Büyük bir cam kavanoza elmaları kabuklarıyla birlikte yerleştirin ve üzerine elmalar tamamen suyun altında kalacak şekilde su doldurun. Ardından balı ilave edin ve çözünmesi için iyice karıştırın.

    Ardından kavanozun ağzına bir kağıt havlu koyup kavanozun kapağını kapatın ve 2 hafta bekletin. 2 haftanın sonunda kavanozu süzün, elmaları çıkarın ve kalan sıvı kısmı tekrar kavanoza dökün.

    Bu şekilde 4 hafta daha bekletin ama her gün karıştırmayı unutmayın.

    Bu sürenin bitiminde çeşitli yemeklerde kendi el yapımı elma sirkenizi kullanabilir ve elma sirkesinin sağlık açısından mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz.

    Zayıflamak için egzersiz programında nelere dikkat edilir?


    En Çok Aranan Haberler