YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Buz Kalıplarının 6 Kullanışlı Yolu

    Buz kalıplarını ''adı üzerinde'' diye sadece buz kalıbı niyetine kullanacağımızı mı zannettiniz? Mutfaktaki her üründen maksimum fayda sağlamaya çalışmak inanın sizi hem mutlu edecek hem de israfı önleyecektir.

    Yenilebilir çiçeklerden rengarenk buz küpleri çıkarın

    1080.00_00_40_19.Still013

    Biliyor muydunuz bazı çiçekleri sadece ruhumuzu beslemekle kalmıyor. Ayrıca yenilebilir durumdalar. Peki hangi çiçekler yenebilir? Çok şaşıracaksınız ama örneğin karanfil, menekşe, zambak, hatmi, latin çiçeği, hanımeli, leylak, kuşburnu...
    Ancak yemesem de olur sadece buz küplerimi rengarenk hale getirip masama dekor olsun derseniz tüm çiçekleri bu işlemde kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken sevdiğiniz çiçekleri buz küplerine tek tek yerleştirip üzerini suyla doldurmak ve ardından buzluğa atmak. Donmuş halde o kadar güzel bir manzarayla karşılaşacaksınız ki! Nerede kullanabilirsiniz? Mesela soğuk çay içine atabilirsiniz. Sadece dekor olsun derseniz sıcak havalar soğuk içkinizin ısısını muhafaza etmek için büyük bir kaba doldurabilirsiniz.

    Kalan kurabiye hamurunu saklayın

    1080.00_00_54_15.Still014

    Elinizde kalan fazla kurabiye hamurlarını daha sonra değerlendirmenin tek yolu buz kalıplarına bölüştürerek dolaba atmak. Daha sonra istediğiniz zaman çıkarıp fırınlayabilirsiniz. Tapteze bir kurabiye çıkacağından emin olabilirsiniz.

    Dilediğin malzemeli çikolatanı yarat

    1080.00_01_35_07.Still015

    Çikolatanın içinden ne çıksın istersin? Fındık fıstık ya da karamel? İşte erimiş çikolatanın yarısını buzluk bölümlerine eşit olarak paylaştırıp orta katmana dilediğiniz malzemeyi ekleyin. Kalan çikolata sosunu da ilave ettikten sonra buzlukta bekletin. ÇDonmuş çikolataları çıkarın ve sıcak havada serinleyin.

    Et ve sebze yemeklerini daha besleyici hale getirin

    1080.00_01_43_09.Still016

    Buz kalıplarına dökeceğiniz kemik suyunu daha sonra sebze ve et yemeklerinde kullanabilirsiniz.

    Taze baharatlı zeytinyağı kalıpları hazırlayın

    1080.00_02_10_14.Still017

    Maydanoz, fesleğen, dereotu , nane gibi sevdiğiniz taze sebzeleri minik minik doğrayıp buz kalıplarına serpiştiirn. Üzerine kalıbı geçmeyecek kadar zeytinyağı dökün. Dondurun. Dilerseniz yemeklerin içinde ya da omletinizde kullanabilirsiniz.

    Hafif, buzlu kahveler, kahveli dondurmalar yapmak çok basit!

    1080.00_02_23_12.Still018

    Filtre kahvenizi buz kabına dökün. Bir kısmına süt de dökebilirsiniz. Donan kahveli buzları tüm tatlılarınızda ya da milkshake gibi içeceklerde kullanabilirsiniz.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler