YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çağın Hastalığı Anoreksiya Nedir, Evde Hangi Bitkilerle Tedavi Edilir?

    Günümüzde çoğunlukla kadınlarda görülen yemek yeme bozukluğu sendromudur. Yemek yememenin haricinde, çok az uyumak da belirtilerinden birisidir.

    Anoreksiya nasıl anlaşılır?

    Bu hastalık çoğunlukla bireyin ergenlik döneminde başlar. Zayıflama tutkusu olan her bilinçsiz insan bu hastalığı yaşama potansiyelindedir. Bu durum genellikle kişinin çok şişmanladığı düşüncesi ile abartılı ve bilinçsiz bir şekilde rejim uygulaması ile başlar, önceleri kontrol edilebilen iştah, bir süre sonra yok olur ve zayıflama normal ölçüleri aşar.

    Çağın hastalığı olarak adlandırılan yeme bozukluğu sendromu olan 'Anoreksiya Nervoza', sadece genç kızlarda değil, artık erkeklerde de görülüyor. Tedavisi zor olan vakalarda hayati tehlike söz konusudur.Ayrıca anoreksiya yoğun psikolojik sorun yaşayanlarda da görülebilir. Diyet yapma, kilo verme takıntısı olmayan insanlarda dahi çok problemli bir hayat yaşama evrelerinde yeme bozukluğu söz konusudur.

    Doğal yöntemlerle bu hastalığın geçmesine yardımcı olabilirsiniz.

    Sarımsak

    Anoreksiya hastalığının geçmesi için sarımsağın iştah açan özelliğini kullanabilirsiniz. Sarımsak bilindiği üzere; sindirim sistemini düzenler ve yeme isteğini artırır. Bunun için sarımsak çayından faydalanabileceğiniz gibi, yemeklerinizin içinde de pişmiş şekilde kullabilirsiniz.

    Çayını hazırlamak için ise; 3 diş sarımsağı bir fincan suda kaynatın ve kaynadıktan sonra sarımsakları alın. Sabahları aç karna sarımsak çayını içebilirsiniz. İçine sıkacağınız 5-10 damla limon, tadını bastırmasına yardımcı olabilir.

    Zencefil

    İçindeki bileşenler ve baskın tadı da zencefilin iştah açan bitkiler arasında olmasını sağlıyor. Zencefili yine çay olarak tüketebileceğiniz gibi, taze zencefili rendeledikten sonra biraz su ve bal ile karıştırarak günde iki defa 1’er yemek kaşığı tüketebilirsiniz.

    Portakal ve mandalina

    Portakal ve mandalina sadece C vitamini vermekle kalmaz. Hayatınızın bir parçası olarak görüp her gün bir tane tüketmek anoreksiyayı engeller. Vücuda sağlayacağı enerjinin olumlu etkileri yeme-içme alışkanlıklarınızı da etkileyecektir.

    Elma

    Dört mevsim meyvesi olan elmayı gerçekten her gün tüketmenizde büyük fayda var. İçindeki antioksidanlar anoreksiya hastalığına karşı kalkan görevi görür.

    Üzüm

    Yemekten önce ya da sonra tercih edebileceğiniz üzüm ya da üzüm suyu iştahığınızı olumlu şekilde etkileyecektir. Özellikle de ekşi üzümleri tercih edebilirsiniz. Bir ay düzenli olarak üzüm tüketimi gözle görülür bir fayda sağlayacaktır.

    Nane

    Kuru değil de taze nane tüketmek vücudunuzdaki bastırılmış açlık duygularını tetikleyebilir. Gün içinde nane eklediğiniz su içmek bile iştah kontrolü (olumlu anlamda) sağlayacaktır.

    Önemli bir not: Bu hastalığı yaşıyorsanız ya da yaşadığınızı düşünüyorsanız öncelikli olarak biz uzmana görünmelisiniz. Bu listede yazan yiyecekler iştahınızı olumlu olarak etkileyecek bitkilerdir. Tükettiğiniz anda kilo almanızı sağlar gibi bir algıya kapılmayın.

    Geçmiş olsun.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler