YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Canan Karatay'dan Gripten Koruyan Müthiş Tavsiyeler

    Canan Karatay ezber bozmaya devam ederken, kışı gripsiz atlatmanında ipuçlarını verdi!

    Kardiyoloji ve İç hastalıkları Uzmanı Prof. Canan Karatay, soğuk kış günlerini hastalanmadan atlatmak için önemli tavsiyelerde bulundu. Birçok uzmanın önerdiği grip aşısına Karatay, şiddetle karşı çıkıyor.

    Grip aşısının koruyucu olmadığını vurgulayarak, bunun yerine hijyene dikkat edilmesi ve probiyotik (Ev yapımı) gıdalar tüketilmesini öneriyor. Aynı zamanda D vitamininin yüksek olduğu besinleri kış aylarında tüketmeye özen göstermemizi söylüyor Canan hoca...

    Ev Yapımı 5 Süt Ürünü Tarifi İçin Tıklayın


    Özgün yorumlarıyla hepimizi şaşırtmayı başaran Canan Karatay, sağlıklı olmak için öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Ee haklı tabii, demir gibi bir vücuda ne işleyebilir ki!

    Sağlam bir bağışıklık için beslenme bu noktada oldukça önem taşıyor. Canan hocanın belirttiği en önemli şey, meyve ve sebzeleri zamanında tüketmek. Kışın bol bol tüketmemiz gerekenler arasında bir de turşu bulunuyor.

    En kolay turşu tarifi için tıklayın

    Gribin en doğal kalkan: Soğan, Sarımsak!

    Soğan ve sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğuna hemfikiriz. Yemeklerinizin yanında bir baş soğanı kırıp yiyebilirsiniz. "Akar mı, kokar mı?" diye düşünmeyin. Sağlık bu efenim, bir diş fırçasına bakar :)

    Soğanın en büyük eşlikçisi ise taktir edersiniz ki, kuru fasulye! Canan Karatay'ın kahvaltıda bile yememizi önerdiği kuru fasulye yemeği, kışın en büyük koruyucularından...

    Canan Karatay soğan ve sarımsak yememizi öneriyor ama, şunları eklemeyi de unutmuyor: "Soğan ve sarımsağın gribe karşı bir kalkan olduğunu unutmamak gerek. Bol sıvı almak her zaman önemli. Tabii bir de egzersiz. En iyi egzersizin ise tempolu yürüyüş olduğu (asla koşma değil) unutulmamalı."

    Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Tıklayın


    "Tereyağlı mercimekten ve Kelle paçadan vazgeçmeyin!"

    Hayatımızın hiçbir yerinde şekere yer vermemezi söyleyen Karatay, kelle paça çorbasına da övgüler yağdırıyor. Kışın kol gezdiği nezleye yakalanmamak için kelle paça çorbasına sofranızda yer açın. Kelle paçadan hoşlanmayanlar ise tereyağlı mercimek çorbasına şans versinler. Bu çorbaları içtiğiniz taktirde sadece vücut direnciniz değil, enerjiniz de artacak.

    Bir diğer önemli nokta da unlu tahıllıları mutfağımıza olabildiğince az sokmak. Unlu tahıllılarda bulunan gliadin proteinlerin bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemimizi çökerttiği ve hastalanmaya sebep olduğu gösterildi.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler