YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    "Cennetin Asâsı" Olarak Anılan Aleo Vera Suyunun Vücudumuza Olan 8 İnanılmaz Etkisi

    Geleneksel Afrika tıbbında yüzlerce yıldır yaygın olarak kullanılan aloe vera her haliyle şifa kaynağı. Mucize bitkinin suyu da boyundan büyük işler başararak, neredeyse her derde deva oluyor.

    Vücudun alkali dengesini sağlıyor

    pH değeri bozulmuş bir vücut, hastalıklara sebep olan pek çok bakterinin ve virüsün yaşam alanı haline döner. Alkali bakımından yüksek gıdalar tüketmek, vücudun kaybettiği dengeyi bulmasına yardımcı olur. Aloe vera yüzlerce yıldır kullanılan en etkili dengeleyicilerden birisidir.

    Kaybedilen suyun telafisinde önemli bir kaynak

    Aloe vera, su yoğunluğu yüksek bir bitki olmasından dolayı vücudun kaybettiği sıvıyı kısa sürede telafi eder. Su dengesi, gün içinde kendi kendine arınma yapan vücudun bu işlevi yerine getirebilmesi için son derece önemlidir. Yoğun su kaybedilen dönemlerden sonra aloe vera suyu tüketmek, bedeninizi arıtan karaciğer ve böbrek gibi organların daha kolay çalışmasını sağlar. pH dengesini sağlayan aloe vera, spor ve egzersizlerden sonra kaslarda birikerek kramplara neden olan laktik asidin vücutta birikmesini önler. Bu yüzden spordan sonra enerji içeceklerini yerine aloe veraya yönelmek sizi rahatlatacaktır.

    Detoks dönemlerinde imdada yetişiyor

    Biriken zararlı kimyasalların ve serbest ajanların vücuttan atılması için detoks şart! Detoks dönemlerinde çok yoğun mesai yapan karaciğere yardımcı olmak için tüketebileceğiniz başlıca gıda aloe vera suyu.

    Kabızlığın çaresi aloe vera suyu

    Aloe vera suyu içmek bağırsaklarınızdaki su miktarının artmasına yardım eder. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, bağırsak ortamındaki su miktarı yüksek olan kişiler, diğerlerine oranla daha kolay boşaltım yapıyor. Düzenli kabızlık yaşayanların günlük olarak aloe vera suyu tüketmesi önerilirken, bağırsak florasını dengelemek isteyenler de mutlaka bu mucizevi içeceğe başvurmalı.

    Aloe vera suyu akne oluşumunu önlüyor

    Vücudun her köşesini nemlendiren aloe vera tabii ki cildinizi de es geçmiyor. Aloe vera suyu, cildi nemlendirerek akne ve sivilce oluşumunu en aza indiriyor. Zengin bir vitamin ve antioksidan kaynağı olan aloe vera güneşin cildinizde meydana getirdiği tahribatı önlemek için de birebir. Aloe vera, ultraviyole ışınlarının ciltte bıraktığı olumsuz etkileri bertaraf eder. Tam da mevsiminde, yerine ulaşan bir öneri.

    Vitamin bombası

    Aloe vera suyu, beslenmenizi ihmal ettiğiniz yoğun dönemlerde hem vücudunuzu hem de günü kurtaracak. İçerdiği B, C, E vitaminleri ve folik asit oranıyla aloe vera suyu sizi zinde ve sağlıklı tutacak. Aloe vera, aynı zamanda B-12 vitamini içeren tek bitkidir. Hayvansal gıdalarla arası iyi olmayan veganların bir yere not etmesi gereken önemli bir bilgi!

    Gastrit ve ülser gibi mide şikayetlerini azaltıyor

    Midedeki asit seviyesini kontrol altına alan aloe vera bu etkisiyle gastrit ve ülser hastalarının da imdadına yetişiyor. Gastrit ve ülserin büyümesini engelleyen Asya mucizesi aynı zamanda mide ekşimesini de ortadan kaldırıyor.

    Ve tabii ki güzellik!

    Neticede aloe verayı yıllarca bu işlerde kullandık. Aloe vera suyu, etkili bir makyaj temizleyici olarak her daim kadınların hizmetinde. Yaz gelmiş, plajlar dolup taşarken, fazla bronzlaşanlar için de aloe vera suyu yardıma koşuyor. Yanık bölgelere uygulanacak aloe vera suyu, acıyı ve yanma hissini alırken, yanığı hafifletir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler