YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çin’de bir restoranın büyük memeli kadınlara indirim yapması karışık tepkilere neden oldu

    Memenizin ölçüsüne göre hesap ödediğiniz bir restoran kulağınıza nasıl geliyor?

    Eğer güzel kadınların hayatta daha avantajlı ve başarılı olduğu konusunda bir ön yargınız varsa çok yanıldığınızı söyleyemeyeceğim. Belki de malumun ilanı olan bir takım araştırmalar hakkında haberlere rastlamak mümkün.

    Örneğin Business Insider'da yayınlanan 'Eğer Güzelseniz Hayat Size Güzel' Sözünü Onaylayan 8 Bilimsel Neden' başlıklı yazıda güzelliğin nasıl hayatî avantajları olduğu yazıyor. Yazan bazı şeyler ise şahsım için geçerli olmasa da bazı kadınları üzecek cinsten. Business Insider'ın aktardığına göre hayatta istediğini elde etmekte zorlanan, fakir, eğitimsiz, bedenen ve zihnen sağlıksız ve bekârsanız çirkinsiniz - ya da çirkinseniz az önce saydıklarımsınız, yumurta-tavuk problemi gibi bir durum olabilir. Lütfen en yakınınızdaki güzellik merkezine uğrayıp kendinize çeki düzen verin... ama pardon... fakirdiniz - yumurta tavuk-problemi gibi oldu. Deftere yazdırmak için teklif vermeyi düşünüyorsanız da pek işe yarayacağını sanmıyorum çünkü Business Insider’daki yazıya göre güzel insanlar daha güvenilir oldukları yönünde daha güçlü bir algı yaratıyormuş. Yoksa çirkinlik bir kader mi?

    Güzel nedir?

    Bu araştırmaların güzellik gibi üzerine koskoca bir felsefi bir alan [estetik] inşa edilen kavramı hangi yönüyle ele aldığı konusunda pek fikrim yok. Kaldı ki tarih boyunca estetik anlayışın ne kadar değiştiği sanat tarihi ile gözlerimizin önüne seriliyor. İdeal kadın ölçülerinin her dönem değiştiğini hatta yakın zamanda eskisine göre çok daha hızlı değiştiğini gözlemlemek işten değil. Watchcut’ın harika videolarını hatırlatalım. Sadece son 100 yıl içinde dünyanın farklı ülkelerindeki güzellik anlayışının değişimini anlatan videolar bu konuyla ilgili yazabileceklerimden daha fazlasını söylüyor zaten.

    Tombul tombul memeler

    Bu videolarda yüz güzelliği - aslında - daha çok makyaj ön planda olsa da tarihte kadın bedeninin diğer bölgeleri de güzellik algısının hedefinde bulundu. Hele bir (çift) organımız var ki (. )(. ) erkeklerin neden bayıldığını anlamak için sizi Evrim Ağacı’nun Erkekler Dişilerin Memelerini Neden Sever yazısına yönlendirmeliyim. Yazıda özetle diyor ki evrimsel süreçte erkeklerde, kadınların memelerine ilgisini artıracak birkaç etkene rastlanabilir. Bunlar seks pozisyonunun eş seçimindeki etkisinden insanın tek eşli bir memeli olmasına kadar çeşitli. Gelecek nesiller şu yazılara antik bir taş tablete bakıyormuş gibi bakacak diye çok endişeleniyorum sevgili okur.

    Popüler kültürde de memenin ne kadar çok yer tuttuğunu hatta bazı endüstrilerde büyük memenin gerçekten daha fazla para ettiği ise doğru. Hepsinde değilse birçok mesleklerde insanların bedenleri de sermayelerinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Mesela pirezentıbıl olmak diye bir şey var dünyamızda ama o başka sohbetin konusu. Büyük memenin indirim sağladığı, en azından açık ve net bir şekilde bunun bir kurum tarafından yapıldığı fazla görülmüş bir şey değil. Ben bizzat şahit olmadım ama duydum bir şeyler.

    Qianjiang Evening News’te yer alan bir habere göre Çin’de Trendy Shrimp adlı bir restoran büyük memeli kadınlara indirim yapıyormuş. Üstelik bunu dükkanlarına astıkları bir posterle içinde bulunduğu AVM’nin tüm müşterilerinin gözüne sokuyormuş. Durumdan rahatsız olan bazı Çinli vatandaşlar postere tepki göstermiş ve şikayetçi olmuşlar. Şikayetler sonucu poster kalkmış ama kampanya devam etmiş. Bir süre sonra kampanya da sona ermiş.

    Google Translate’in sayfa tercümesinden anladığım kadarıyla - Çince bilen kadınları dayanaışmaya çaığırıyorum - restoran sorumluları kampayanın tartışma yaratacağının farkında olsalar da marka bilinirliğini artıracağını düşünerek kampanyayı gerçekleştirmeye karar vermiş. Kampyanın ilk günlerinde müşteri sayısında %90’ı kadınlardan oluşan %3’lük bir artış gözlenmiş.

    Erotik Sermaye

    Haberde yer alan restoran sorumlularının açıklamalarına göre toplumdan olumlu tepkiler de gelmiş. Ayrıca haberde birkaç gencin kampanyayı eğlenceli bulduğu da aktarılmış. Bunlarla birlikte olumsuz tepkiler ve şikayetler sonucu önce posterin kaldırıldığı sonra da kampanyanın bitirildiği aktarılıyor.

    Farkında olmasak da güzel insanları kayırdığımız bir düzende bu çifte standardın gözümüze sokulması mı bizi rahatsız eden? Business Insider’daki makalede güzel insanların daha ikna edici olduğu yazıyor. Psychology Today’de yayınlanan bir makalede başarılı iş kadınlarının erotik sermayelerini de avantajlı kullanan kadınlar olduğundan bahsediliyor. Trendy Shrimp’e gelen büyük memeli bir kadın bu kampanya olmasa da erotik sermayesini kullanarak bir avantaj sağlayabilirdi belki. En azından istatistiksel olarak mümkün gözüküyor. Ama sorun bunu mümkün kılan düzen ve algılarımız da olabilir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler