YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocukluğumuzun En Tatlı Hatırası Elmalı Kurabiye Asla Eskimiyor!

    Elmalı kurabiye, bazen iyi bir çocuk olduğumuz için, bazen de çizgi film izlemeye gelen arkadaşlarımıza ikram etmek için yapılırdı. Yıllar geçmesine rağmen ağzımızda dağılan o elmalı kurabiyenin tadını hiç unutmadık!

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 20dk
    Kalori/Porsiyon -

    Elmalı kurabiyenin yapılışı çocukluğumuzun törensel anlarından birisiydi. Annemiz elmaları tarçınla birlikte kavurup bütün evi mis gibi kokuttuğunda, birazdan ufak çaplı bir tatlı ziyafetinin başlayacağını anlardık. Eğer şansımız varsa, eve misafir gelmez ve tarçınla tatlandırılmış elmalı kurabiyeler bize kalırdı! Bardağımıza konan paşa çayıyla birlikte üstüne pudra şekeri serpilmiş o lezzet toplarını teker teker mideye indirirdik. Aradan yıllar geçse de, elmalı kurabiye tadından hiçbir şey kaybetmedi. Bıraktığı tatlı hatıralarla birlikte hala en sevdiğimiz lezzetlerden birisi olan elmalı kurabiye uzun yıllar daha mutfakları şenlendirecek! Yapılışı son derece basit olan elmalı kurabiyeyi siz de birkaç denemeden sonra anneniz kadar iyi yapabilirsiniz. Hadi o zaman, çocukluğumuzun en tatlı hatıralarından birisi olan bu lezzetin malzemelerini saymaya başlayalım.

    Elmalı kurabiyenin malzemeleri:

    3 su bardağı un
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı pudra şekeri
    1/2 su bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Elmalı kurabiyenin iç harcı içi:

    2 adet yeşil elma
    1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı toz şeker

    Elmalı kurabiyenin yapılışı:

    Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
    Hazırladığınız karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru 15 dakika boyunca dinlendirmek, elmalı kurabiyenizin lezzetini arttıracaktır.
    Elmalı kurabiyelerinizin iç harcını hazırlamak için; elmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Daha sonra elmalar suyunu çekene kadar orta ateşte şeker ekleyerek kavurun.
    Elmalar kavrulduktan sonra ceviz içi ve tarçını ekleyin. Karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sıcak iç harcının hamuru bozmaması için mutlaka oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
    Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan ortalama bir ceviz kadar parçalar kopartıp unladığınız masanın üstünde merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde açın.
    Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun orta kısmına soğuttuğunuz iç harcından ekleyin. Daha sonra hamuru kenarlarından kapatıp elinizde şekil vermek için yuvarlayın.
    Elmalı kurabiyelerinizi yağlı pişirme kağıdıyla kapladığınız tepsiye aralıklarla yerleştirin.
    Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra elmalı kurabiyeleriniz servise hazır!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler