YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çöpe Atmadan Önce 2 Defa Düşünün: Narenciye Kabuklarının 7 İnanılmaz Faydası

    Narenciye kabuklarını hayatınıza biraz daha tat katmak için kullanmanın pek çok yolu var; Kahve lekesi çıkarmak gibi mesela :)

    Siz de benim gibi narenciye meyveleri sevenlerden misiniz? Turunçgiller, sıcak bir bahar gününde mükemmel serinletici birer atıştırmalık olurlar. Limon dilimleri, suyun içine çok yakışır ve taze sıkılmış portakal suyuna ise kimse karşı koyamaz. Sulu ve tatlı bir portakalı yeme düşüncesi bile ağzınızı sulandırmak için yeterlidir. Ama kabukları çöpe atmadan önce iki kere düşünün. Narenciye kabuklarını hayatınıza biraz daha tat katmak için kullanmanın pek çok yolu var!

    İşte Turunçgil Kabuklarını Kullanmanın 7 Harika Yolu

    1. Narenciye kabuğu rendesi

    Narenciye kabuklarının rendesini, birçok farklı yemeğe ve tatlıya lezzet katmada kullanabilirsiniz. İnce bir öğütücü veya rende kullanarak narenciye kabuklarını rendeleyin. İsterseniz rendelemediğiniz kısımları da daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsiniz.

    2. Limon aromalı zeytinyağı

    Gerçek bir gurme lezzeti için, limonunuzun kabuklarını kullanarak limon aromalı zeytinyağı yapın. Bir su bardağı sızma zeytinyağına 2-3 çorba kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu ilave edin. Bir cam kavanozun içine dökün ve iki hafta beklemeye bırakın. Karışımı ara sıra karıştırın. İki haftanın sonunda yağı bir süzgeçten geçirerek kabuklardan arındırın ve işte yağınız hazır.

    3. Narenciye kokulu tezgah temizleyici

    Portakalın kabuklarını atmayıp hava geçirmez bir kaba koyun. Kabukların üzerine üstünü geçecek şekilde beyaz sirke dökün. Birkaç hafta bekletin, ardından kabukları süzerek ayırın. İşte elinizde doğal, portakal kokulu bir temizleyici. Farklı bir koku isterseniz, limonlar ve misket limonlar da bu iş için gayet uygun.

    4. Kahve fincanı leke çıkartıcısı

    En sevdiğiniz kahve fincanınızın içerisindeki koyu kısma bakmaktan bıktınız mı? Kahve lekesi olan kupanın içine limon kabuğu koyun, üzerine biraz sıcak su ekleyin ve birkaç saat bekletin. Karışımı boşaltın, kupayı fırçalayın. Kahve lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz. Aynı yöntem çay lekeleri üzerinde de işe yarıyor.

    5. Ev yapımı toz C vitamini

    Evde üretilen C vitamini, canlı enzim içerdiği için piyasada satılan versiyonundan daha iyidir. İşte yapmanız gerekenler: Yıkanmış ve organik turunçgil meyvelerinizin kabuğunu soyun. Kabukları küçük ince kareler halinde kesin, bir bez üzerine koyun ve güneş ışığı alan bir pencerenin önüne bırakın. Kabukları birkaç gün kurumaya bırakın, sonra toz haline getirin ve hava geçirmez bir kapta saklayın.

    6. Kedi caydırıcı

    kedi

    Kediler harika canlılar, ama bahçenizde tuvaletlerini yapmasını istemediğiniz yerlere narenciye kabukları serpiştirebilirsiniz.

    7. Potpuri

    Evinize taze bir koku katmak için, narenciye kabuklarını kurutun ve daha sonra diğer kurutulmuş otlar, baharatlar ve çiçeklerle harmanlayın. Kurutma işlemini aynı C vitamini tarifinin anlatıldığı gibi kurutun, sonra kurutulmuş diğer malzemelerle karıştırın. Oldu bu iş :)

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler