YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dilimlenmiş soğan tehlikesi: Sakın bu şekilde yemeyin! Zehirliyor...

    Çoğumuzun bildiği gibi soğan doğal etkili bir anbiyotik, antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Ancak doğranmış çiğ soğanın zararlı olduğunu duymuş muydunuz?

    Soğan, mutfaklarımızda her mevsimin vazgeçilmez yiyeceğidir. Sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmeyen ve etkili bir antibiyotik olan soğan hem çiğ hem de pişmiş olarak sofralarımızda yer almaktadır.

    Yemeklere lezzet katan ve son yıllarda yaygınlaşan güzellik kürlerinde de kullanılmaya başlanan soğanın çok sayıda yararının yanı sıra bazı zararları olduğunu da biliyor muydunuz. Tüm besinlerde olduğu gibi yanlış kullanımı halinde soğanın vücudumuza yarar değil zarar getirdiği son yapılan araştırmalarda da ortaya çıktı.

    sogan5

    Araştırmalarda soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceği belirlendi.

    Bakterileri mıknatıs gibi çeker

    sogan

    Verilen bilgilere göre, çiğ olarak doğranmış veya kesilmiş soğan kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde, saklama kaplarında buzdolabında dahi saklansa, bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.

    Bu nedenle soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. İhtiyacımız olduğunda soğanı taze olarak doğrayıp kullanmak en doğru olandır.

    Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabilir.
    Doğranmış soğan arttıysa…

    sogan-kesme

    Eğer doğradığımız soğan arttıysa onu kapalı bir poşetle dolabın No-Frost bölümünde muhafaza etmeliyiz. Veya evin bir bölümüne koyarak hava temizleyicisi - mikrop öldürücü olarak kullanabilir, ertesi gün de çöpe atabiliriz.

    Soğanın sağlığımıza faydaları

    sogan-sarimsak

    Soğan, içerdiği besin ve elementler sayesinde sağlığa çok faydası olan ve yılın bütün aylarında bulunması kolay olan bir şifa kaynağıdır. Kanserle mücadeleden cilt sağlığının korunmasına, enfeksiyon hastalıklarının tedavisinden zayıflamaya birçok hastalıktan korunma ve hastalığın tedavisi için çok fayda sağlar.

    Evde grip - hasta olan biri varsa gece yatmadan önce dilimlenmiş soğanı odaya koyduğumuzda sabaha kadar soğan o grip mikrobunu havadan kendi içine hapseder ve hastalığın başkasına geçmesini önler.

    Soğan enfeksiyon hastalıklarına ve serbest radikallere karşı çok etkilidir.

    Potasyum, B ve C vitamini içermektedir ve bu vitaminler açısından zengindir. Doğal antibiyotik özelliğinden dolayı kalp ve damar sağlığına ciddi katkıda bulunur.

    Kanı temizleme özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarına neden olan unsurları ortadan kaldırır.

    Soğuk algınlığına iyi gelir.

    Burun kanamalarını durdurabilir.

    Yanıklara ve böcek ısırmalarına faydalıdır.
    Kanser hastalıklarından korur.

    Damar sertliği sorunlarına yakalanma riskini azaltır ve dolaylı olarak kalp sağlığını da korur.

    Kemik sağlığının korunmasını sağlar.

    Şeker seviyesini dengeler.

    Cilt ve saç sağlığı için de önemli bir besin kaynağıdır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler