YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dişlerinizi güvenle göstermenize yardımcı olacak 9 yiyecek

    Bir güzel gülüşün hiçbir bedeli yoktur. Ve o gülümsemenin arkasında parlak beyaz dişler varsa kıymeti hiçbir şeyle ölçülmez.

    Bu gün insanlar dişlerini güzelleştirmek daha beyaz ve sağlıklı dişlerle gülümsemek için diş hekimlerine bir servet harcıyor.

    Ancak şu iyi bilinmeli ki, sizler evinizin rahatlığında hem de hiç masraf yapmadan diş problemlerinizi kolayca çözebilirsiniz.

    Dişlerimiz gülüşümüzü geliştirir ve onlara özenle davranmamız gerekir.

    Belki bugüne kadar dişlerinize yardımcı olacağını hiç farketmediğiniz bazı günlük gıdaları sizin için derledik.

    Sakız değil peynir

    Belki sık sık peynir yiyorsunuz ama dişler için faydasını bilmeden.

    Peynir dişler için gerçek çözüm! Harika bir kalsiyum kaynağı. Yapılan çalışmalar pH seviyesinin diş sağlığı için önemli olduğunu ortaya koymuştur. Peynirin de pH seviyesini yükselttiği ve onu 5.5’in üzerinde tuttuğu kaydedildi. Bu da diş çürüğü riskini azaltmaktadır.

    Sakızlar dişler için iyi olan salya üretirler. Ancak tatlı sakızlar özellikle iyilikten daha çok zarar verebilir. Her türlü çene ağrısı veya temporomandibular bozukluk belirtilerinden (TMD / TMJ) muzdarip insanlara da sakız önerilir. Şekersiz sakızlar alternatif olarak her zaman tavsiye edilir.

    Zerdeçal ve ilaçlar

    Zerdeçal geçmiş yıllarda da iyi bilinen bir boyama unsurudur. Bu durumda, dişlerini beyazlatabileceğine inanmak zor değil mi?

    Araştırmalar, zerdeçalın sadece diş hijyen problemlerini değil aynı zamanda diş ağrısı, dişeti şişmesi, diş eti iltihabı ve periodontit gibi ciddi diş sorunlarına da yardımcı olduğunu kanıtlıyor.

    İlaçlar ise, diğer yandan geçici bir rahatlama sağlayabilir ve uzun vadede diş sağlığına zarar verebilir. İlaçların aşırı kullanımı, ağız kuruluğu ve diş ve dişeti gibi konularda yan etkiler gösterebilir.

    Salatalık ve limon

    Limonların size parlak beyaz dişler verebileceği konusunda yaygın bir inanç var. Ancak bir diş hekimine sorarsanız diş minesini kaybetme konusunda ciddi yan etkisi olduğunu söyleyebilir. Peki alternatif ne? Salatalıklar!

    Salatalıktaki lif, dişlerinizi ve diş etlerinize masaj yapar.. Bununla birlikte ağzınızda salgılanan salatalık suyu pıhtıdan muzdarip olanlar için faydalıdır.

    Birçok yerde diş macunları listesinin üstünde limon bulabilirsiniz. Fakat şu unutulmamalıdır. Dişlerini daha beyaz hale getirmek için harici bir işi yapıyor olabilirler, ama diş emayesini de mahvediyorlar. Limonlarda, dişlerinizdeki emayenin ince bir kapsama alanını aşamalı olarak alabilen asit bulunmaktadır.

    Çilek ve çilek şeker

    Bu küçük kırmızı meyve şüphesiz harikulade bir meyvedir! Çileklerin en güçlü diş beyazlatıcılarından biri olduğu söylenir; çünkü bunlar sadece iyi bir sıkıcı olarak değil aynı zamanda zengin bir C vitamini kaynağıdır.

    Çilek ayrıca, bir diş temizleyicisi olarak da kullanılabilir. Bu nedenle, çilek yiyerek, harika tat dışında, kendinize sağlıklı beyaz diş vaadi de veriyorsunuz.

    Çilek şekerleri veya diğer şekerler diş çürümesine ve boşluklara yol açabilir. Tatlı bir şey yedikten sonra da dişlerinizi fırçalamanız tavsiye edilir.

    Soya peyniri ve gazlı içecekler

    Birçok kişi yüksek kalsiyum ve protein seviyeleri için soya peynirinin tüketilmesini önerir. Soya peynirinin bir tükürük makinesi olduğu söylenir, böylece diş temizliğinde yardımcı olur. Aynı zamanda yüksek derecede alkalindir ve dişleriniz için iyi bir kalsiyum kaynağıdır.

    Bu muhteşem proteini diyetinize yalnızca diş sağlığı için değil genel sağlığınız için de ekleyin. Gazlı içecekler gelince, herkesin diş sağlığı için iyi olmadığı gerçeğini bildiğinizden eminiz. Havalandırmalı içecekler sadece diş erozyonuna değil boşluklara da yol açar. Bu içecekler dişlerinizdeki emaye tabakasına zarar verir.

    Yeşil çay ve siyah çay

    Yeşil çay, plak bakterileri ile mücadeleye yardımcı olan polifenol bakımından zengindir. Ayrıca, ağızda bakterilerin büyümesini durdurmak ve kontrol altına almakta ve böylece diş çürümesine neden olan asit üretmelerini engellemektedir. Aynı zamanda kötü kokudan kurtulmaya da yardımcı olur.

    Siyah çay (kahve de) ise size diş problemleri verebilir. Çay, yüksek tanen içeriğinden dolayı dişlerinizi lekeler.

    Hindistan cevizi yağı ve çikolatalar

    Hindistan cevizi yağı dişler için tuhaf görünebilir, ancak harikalar yarattığı kanıtlanmıştır. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, diş çürüğü, ağız kokusu ve diş eti hastalıklarına neden olan sert bakterilerle savaşacak kadar iyidir.

    Söz konusu yöntem yağ çekme olarak adlandırılır ve dişlerinizdeki yağı 15-20 dakika boyunca sallamanız gerekir. Ardından yağı yavaş yavaş dişlerinizden emdirin. İşlem sırasında yağı yutmak zorunda değilsiniz, sadece emdirip tükürmeniz gerekiyor.

    Koyu çikolata dışında hepsi diş çürümesinden sorumludur. Kakaodan daha yüksek bir şeker içeriğine sahip olan beyaz çikolata veya sütlü çikolata, ciddi boşluklara neden olabilir.

    Kereviz ve patates cipsi

    Kereviz, taze ve gevrek bir tada sahiptir ve aynı zamanda diş sağlığı için de uygundur

    Kerevizin yüksek su içeriği, dişlerinizle çiğnemek için iyi bir seçenektir. Bu güzel renklerle yapılmış yapraklar belini düzeltmekle kalmaz aynı zamanda ağızda bulunan bakterileri de azaltır.

    Kereviz plak kaldırmaya yardımcı olur. İyi çiğnenirse, yiyecek parçacıkları dişlerindeki olukları da temizleyebilir.

    Patates cipsleri ise nişasta ile doludur ve bu nedenle, dişleriniz için sağlıklı değildir. Nişasta dişlerinize sıkışabilir ve erozyona neden olabilir.

    Soğanlar

    Ciddi misiniz diye sorabilirsiniz? Evet, kesinlikle soğanın diş temizleyicisi ve beyazlatıcı olarak hareket ettiğini söyleyebiliriz.

    Soğan kötü nefes kokusuna neden olabilir ancak soğanlarda bulunan kükürt bileşikleri plak oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Tüm yapmanız gereken çiğ soğan çiğnemek ve gerisini onlara bırakmaktır. Dişlerinize sürtünen soğanların diş ağrısından kurtulmasına yardımcı olabileceği de söylenir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler