YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Doğal Olsun Diye Aktar Aktar Gezerken Kimyasalın Tuzağına Düşmeyin!

    Son dönemde tarımda iyice artan kimyasal kullanımı ve doğal olmayan ürün üretimi sebebiyle hepimiz her şeyin en doğalına, en organiğine ulaşmak için uğraşıyoruz. Hastalıklara, ağrılara doğal çözümler üretmek için aktarlardan bitkisel ürün alırken de bunlara mutlaka dikka

    **1. Mutlaka bütün haldeki bitkileri seçin

    Evde kendinize bitki çayı hazırlamak için kurutulmuş bitki alışverişi yaparken mutlaka bütün haldeki bitkilerden seçin. Daha önceden ezilerek toz haline getirilmiş veya birkaç bitkinin karışımından oluşan bitki çaylarını satın almayın.

    **2. Bitkinin rengine ve kokusuna dikkat edin

    Aktardan bitki alışverişi yaparken bitkilerin rengine dikkat edin, eğer bitki orjinal renginden uzaksa çok önceden toplanmış demektir. Bitki elinize aldığınızda normaldeki gib kokmuyorsa bitkinin bekleme süresi dolmuş demektir. Bu tür bitkilerden uzak durun.

    **3. Örümcek ağlarını kontrol edin

    Uzun süre beklemiş bitkilerin üzerinde güve veya örümcek ağları oluşabilir, bitki alırken üzerinde örümcek ağı veya güve olmamasına özellikle dikkat edin.

    **4. Bitkinin parçalanıp parçalanmaması önemli

    Aktardaki bitkiler elinize aldığınızda çabucak parçalanıyorsa haddinden fazla güneş ışığına maruz kalmış ve nemini kaybetmiş demektir. Bu şekildeki bitkiler vücudunuza zarar verebilir. Bu yüzden paketlenmiş bitki almak yerine muhakkak açık bitki alıp gerekli kontrolleri yapın.

    **5. Hangi aktardan alışveriş yaptığınız da doğal bitkiye ulaşma konusunda önemli

    Özellikle tedarikçisi köylüler olan aktarlardan alışveriş yapmaya özen gösterin. Çünkü son yıllarda artan doğal yaşam trendi sebebiyle yılın 12 ayı papatya, gelincik, sarı kantaron otu gibi bitkiler üreten seralar var. Bu seralarda üretilen bitkiler hastalıklara şifa olacağına daha çok vücudunuza zarar verebilir.

    Son olarak baharatlarınızı da aktardan veya marketten değil, özenle seçtiğiniz bitkileriniz kurutarak kendiniz yapmanızı tavsiye ediyoruz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler