YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünya Genelinde Öğrenciler Öğle Yemeğinde Ne Yiyor?

    Her coğrafyanın, ülkenin yemekleri ve yemeğe yaklaşımlar çok farklı olduğuna göre tabii ki bu fark öğrencilerin okul yemeklerinde de ortaya çıkıyor. Hiç merak ettiyseniz buyurun dünyanın okul yemekleri.

    İran

    Kanuna göre 14 yaş ve altında olan öğrencilerin okuldaki öğle yemeğinde bir bardak süt, fıstık, taze meyve ve bisküvi hakkı var. Ama genelde anneler çocukları için içinde pilav, kuzu kebabı ve domates olan bir beslenme çantası hazırlayıp öyle okula gönderiyorlar.


    Güney Kore

    Güney Kore’nin okul öğle yemeği sistemi dünya çapında en iyilerden bir tanesi. Tepsinin en büyük iki bölümü genelde çorba ve pilav için ayrılıyor. Küçük bölmeleriyse salata, balık, sebze ve meyve için kullanılıyor. Öğrencilere aynı zamanda bir ölçü kaşığıyla balık yağı da veriliyor. En popüler yemekler: kimchi, pilav ve bal soslu susam yaprağı sarması, kabak ve patates çorbası, yeşil soğanlı krep, biberli ahtapot ve salatalık-havuç salatası.

    Beslenme çantaları için harika bir alternatif:


    Japonya

    Japonya’nın öğle yemeği Güney Kore’ninkine çok benziyor. Öğle yemekleri genelde sıcak çorba, pilav, tavuk veya balık, salata ve sütten oluşuyor. Lise öncesi öğrencilerinin evden yemek getirmeleri kesinlikle yasak ve okulda hiç bir otomat veya kantin bulunmuyor. Yani öğrenciler kantinde yemek yemiyorlar, beyaz önlüklerini takıp öğle yemeğini sınıflarına getiriyorlar ve orada servis edip yiyorlar.


    İngiltere

    School dinners rock! #food #backtowork #schooldinners

    Suzy (@suzaie78) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Genel menü patates kızartması, havuç, pirinç lapası, salata, meyve ve çikolatalı waffle’dan oluşuyor. Çoğu okulun yemek bütçesi kısıtlı olduğu için öğrencilere sıklıkla fast food tadında yemekler servis ediliyor. Bu durum hem öğrencileri hem de okulun kesesini hayli mutlu ediyor tabii.


    ABD

    I had #schoollunch at Athlos Academy of Utah today! #teamathlos

    Tabitha Talbot (@tabbytalbot) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Bu örnek Utah eyaletinden geliyor ve görüldüğü kadarıyla şeftali, mısır, tavuk ve çorbadan oluşuyor. Amerika'nın her okulun öğle yemeği büyük farklılık gösterse de, hepsinde çoğunlukla nugget, pizza ve patates kızartması gibi fast food ürünleri sık bulunuyor. Tabii aileler çocukları için beslenme çantası hazırlayıp gönderebiliyorlar.


    Türkiye

    Son okula gidişim hayli uzun zaman önceydi ama tabii ki bu resim bir öğrencinin beslenme çantasından. Zihin açıklığı için çavdar ekmeği, ceviz, üzüm, elma, nar ve kefirden oluşuyor. Bu anneye helal olsun!


    Tayland

    Bu günün menüsünde ekşi-tatlı soslu et, pilav ve muz yaprağına sarılı puding var.


    Fransa

    I hope the other teachers didn't notice how I just inhaled this food without chewing #sohungry #franceschoollunch #iatethegarnish

    chillzary (@chillzary) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Bu Fransa’nın batı bölgesindeki bir okulda verilen bir öğle yemeği. Balık, ıspanak, patates, peynir ve ekmekten oluşuyor. Fransa’da öğle yemeği günün asıl öğünü olduğu için yemek arası genelde 1-2 saat sürüyor. Bu öğle arasında öğrenciler isterlerse eve gidip orada da yemek yiyebiliyorlar.


    Finlandiya

    Finlandiya beslenme işini ciddiye alan bir ülke olduğu için okulda öğrencilere hem sabah ve akşam atıştırmalık hem de öğle yemeği veriliyor. Öğrenciler kantine inip sunulan bir ton seçenekten istedikleri herhangi yemeği seçebiliyorlar. Aynı zamanda her okul sağlık veya dini nedenlerden dolayı farklı yemeklere ihtiyaç duyan öğrenciler için de özel yemek çıkarıyor. Resimdeki yemek soslu köfte, patates, salata ve müsliden oluşuyor.


    Rusya

    Rusya’da öğrenciler sabah 9-12 arası kahvaltı ve 12’den sonra öğle yemeği yiyebiliyorlar ama hepsi paralı. Tek sorun kahvaltıyla öğle yemeğinin arasındaki fark ne bilemiyoruz. Burada sosis, buğday ve çay görülüyor ama kahvaltı da olabilir.


    Macaristan

    A nagy visszatérés és az egész fél csirke. #magyar #menza #minoseg #schoolfood

    Magyar Menza (@magyar_menza) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Macaristan’da öğle yemekleri belli ki bol kepçe servis ediliyor. Burada erişteli çorba, fasulyeli tavuk ve tatlı olarak fındık görülüyor.


    İsrail

    Bu da beslenme çantasından gibi gözüküyor. Taze meyve, granola, tatlı ve sandviçli bir öğle yemeği.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler