YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Pahalı Burger'i Tam 10.000 Dolar'a Alıcı Buldu!

    Isırmadık tabii ama, her ısırığı 300 Dolar diyorlar...

    İki ekmek, bir parça peynir, köfte, marul, bir iki dilim domates, ketçap mayonez...

    Tercihe göre turşu, soğan, cheddar, hattâ patates kızartması... Kendinizi şımartmak isterseniz köfteyi çiftleyelim, bir iki parça jambon ekleyelim, kaşar peynirini veya cheddar'ı ekstra ekstra yerleştirelim.

    Dahası ne olabilir, bir hamburger ne kadar pahalı olabilir ki?

    Yanıt veriyoruz: 10.000 Dolar

    Ve işin içinde elbette Dubai var...

    Dubai'nin ünlü yaşam dergisi Villa 88'in kurucusu Asma Al Fahim, Dubai'deki Lafayette galerisinde bulunan Le Gourmet'in şefi Russell Impiazzi tarafından yapılan bu 7 katlı hamburgeri geçtiğimiz günlerde tam 10.000 Dolar'a satın aldı.

    Bu arada restoranın üyelerinden birinin Katar kraliyet ailesinden Şeyh Muhammed bin Abdullah Al Thani olduğunu da ekleyelim.

    10.000 Dolarlık ne var peki bu hamburgerde?

    Bir kere her biri Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki emirlikleri temsil eden, 7 adet Al Jassiri köftesi var. Köftelerin aralarına yaşlandırılmış cheddar peynirleri, dana etleri ve pastırmalar yerleştirilmiş. Ekmeği de özel; safran brioche.

    The Burgerstack adı verilen bu devasa hamburger, yanında Harrisa sosu, 7 ayrı baharat, patates kızartması ve büyük boy milkshake ile servis ediliyor. Ediliyor da; tüm bunlar 10.000 Dolar (bugünün kuruyla 36.000 TL) tutuyor mu?

    Tutuyor, ama başka bir amaçla.

    Çünkü bu açık artırma, Pembe Karavan adlı yardım kuruluşunun meme kanserine dikkat çekme kampanyası dahilinde düzenlendi...

    Şeyh Muhammed bin Abdullah Al Thani, üyesi olduğu Pembe Karavan ve açık artırma hakkında ''İki yıl önce 7000 Dolar'a satışını gerçekleştirdiğimiz hamburger ile dünya rekoru kırmıştık. ...Açık artırmada elde edilen gelirin meme kanseri için yaratılacak farkındalık çalışmalarında kullanılmasını planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Açık artırmada satışa çıkan diğer 3 hamburgerin de alıcı bulmasıyla, kampanya şimdiden 29.000 Dolar gelir elde etmiş durumda. Biz de ''Neyseki bu paralar tek bir hamburger için değil, bir bilinçlendirme çalışması için harcanıyor'' diyor, içimizi rahatlatıyoruz.

    Tabii içimizi kıyan örnekler de mevcut;

    Örneğin hamburger demeye bin şahit isteyen, New York'taki 666 Burger'de satılan bu burgerin fiyatı tam 666 Dolar.

    Aslına bakarsanız 666 Burger, pahalı burger konseptine gıcık olan, Mal Burger (The Douche Burger) adını verdiği bu hamburgeri bu tepkisini sergilemek için üreten bir restoran. Zengin insanlarla dalga geçme konseptinde hazırladıkları mal burger'in içinde neler yok ki! Dünyanın en pahalı kahve çekirdeklerinden hazırlanmış barbekü sos, havyar, ıstakoz, yer mantarı, şampanyada eritilmiş gravyer peyniri, ve her nedense altın yaprakları (bu kısmı biz de anlamadık).

    Böyle tepki mi olur? Oluyor.

    Son olarak, The Burgerstack'i yakında tahtından edecek hamburgeri de duyuralım sizlere: uSocial Burger.

    Bu arada uSocial bir restoran değil, Avusturalyalı bir reklam ajansı! Reklam ajansının bir tanıtım çalışması olan bu hamburger, bir bakıma ajansa müşteri çeken bir proje... Bu hamburger için internette 10.000 Dolar'dan başlayan bir açık artırma var ve halâ devam ediyor, 13 Haziran 2017'de de sona erecek.

    Tabii tanıtım çalışması dediğimize bakmayın, uSocial Burger hakikaten var, gerçek. İçindekiler de fena; fazlasıyla eskitilmiş cheddar peyniri, yalnızca palamutla beslenmiş İberyalı domuzlardan üretilmiş Jamon Iberico de Bellota domuz pastırması, beyaz ve siyah yer mantarları, safran, 8 yıllık balzamik sirke... Hattâ açık artırmanın içine bu hamburgeri hazırlayacak şefi sizin ayağınıza getirmek ve hamburgeri sizin mutfağınızda hazırlatmak da dahil.


    Kaynaklar: Refinedguy.com, Posta.com.tr, Brobible.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler