YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Esansında Bile Şifa Var! İşte Limon Kokusunun 4 Faydası

    Ilıman iklimlerin göz bebeği, tadıyla da kokusuyla da sağlıklı...

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Yüzyıllardır Anadolu'da, yemeklerimizde, bahçelerimizde...

    Bu güzeller güzeli meyveyi öyle sahiplenmişiz ki neredeyse her yemeğimize ekliyoruz. İlginçtir; balığa da, kavurmaya da sıkıyoruz, ve her nasılsa ikisinin de tadını daha da güzelleştiriyor :) Hastayken içtiğimiz herhangi bir sıcak içeceğe koyuyor, şifa umuyor, şifa buluyoruz...

    Esansından kolonyalar da üretiyoruz hattâ; tansiyonu yükselen büyüklerimizin bileklerinde, ateşi çıkan çocukların alınlarında sağlık saçıyorlar, nerdeyse her restoranda bulunuyor.

    Limon kokusunun şifasını hemen üstteki cümlede epeyce açık ettik galiba :)

    O halde tezgahımızda bizi bekleyen limonumuzu kibarca ikiye yaralım, kokusundaki şifaları biraz daha açalım;

    1.Strese karşı limon kokusu!

    Limonun tadı kadar, kokusuna da doyamamamızın sebebi açık: Bu ferah koku siniri, stresi yok eder!

    Bedenin gevşemesini, zihnin sakinleşmesini sağlayan limon kokusu, gün içindeki en gergin anınıza ilaç olur, stresli bünyenizi rahatlatır.

    2.Akciğerlere iyi gelir!

    Limon esansının bir diğer güzelliği de, solunum yollarımızı açıyor oluşu. Neden bu harika meyveyi kolonya esansı olarak da kullandığımızı anladık mı? :)

    Bir de tavsiye: Eğer horlama probleminden muzdaripseniz, geceleri başucunuza ince ince dilimlenmiş bir adet limon koyun. Limon kokusu solunum yollarınızı rahatlatacak, horlamaya sebep olan tıkanıklıklar azalacak. Böylelikle gürültüsüz, rahat rahat uyuyabileceksiniz.

    3.Üstelik aldığınız nefesi de temizler!

    Limon esansı hem antibakteriyel, hem de antioksidandır. Böylelikle yalnızca solunum yollarınızı açmakla kalmaz; koklarken içinize dolan havadaki tüm mikropları bir çırpıda temizler, nefes kalitenizi arttırır.

    4.Tansiyonu düşürür!

    Bu kareyi hatırladık mı? Hani eczanelerin tezgahında dururdu biz çocukken; anneannemizle eczaneye gittiğimizde mutlaka bir şişe doldurulurdu :)

    Biz limon kolonyasının tansiyona iyi geldiğini anneannemizin bileklerinden, eczacı amcalarımızın tezgahlarından beri biliyorduk zaten. Son bilimsel araştırmalar (bizim için formaliteden ibaret de olsa) bu durumu bilimsel gerçeklere oturtmuşlar, limon kokusunun tansiyonu düşürücü etkiye sahip olduğunu kanıtlamışlar...

    Bu arada;

    Kendi evinizde, balkonunuzda mutfağınızda lezzet dolu bir limon ağacını kolaylıkla yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? :)


    Kaynaklar: Bilgikahini.com, Daviwolfe.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler