YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fırın Kapağınızın İçini Nasıl Temizlersiniz ?

    Son zamanlarda çok fazla pasta börek mi yaptınız ? Böylece fırınınızı çok kullandınız. Belki de artık fırının içini dışarıdan göremez oldunuz. Farklı bir yöntemle nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek ister misiniz ?

    Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Sadece kapağı temizlemekten bahsetmiyoruz. Bazen bazı kirler zamanla tabaka haline gelirler. Belki de yıllarca. Öhöm Öhöm ! Başta marketlerde satılan bazı deterjanlar alırız ve bunların daha etkili olacaklarını ve problemi daha hızlı çözeceklerini düşünürüz. Ama yine de bir işe yaramazlar değil mi ?


    Neyse ki bunun da çaresi var. Ve kirden pastan eser kalmıyor. Eğer biraz şansınız varsa kapağı sökebilirsiniz peki ya o kapak çıkmıyorsa ? - - - - - -

    Evet şimdi kirimize geri dönelim. Sihirli tarifi öğrenmeye hazır mısınız ? Karbonat ve su. Sürpriz !


    Sihirli karışımı elde etmek için yarım fincan karbonat ile yeterince suyu yukarıdaki resimde olduğu gibi koyu bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bunun adı ''temiz fırın'' macunu... Ve bulaşık teline ihtiyacınız olacak.


    Tamam, şimdi macunu alalım ve fırının iç kapağına sürelim. Yaklaşık 30 dakika bu halde bırakıp bekliyoruz. Yapacak başka bir işiniz varsa beklerken onu yapabilirsiniz. - - - - - -

    Zaman dolduysa başlayalım. Fırın kapağı temizlemeye geri dönüyoruz. Şimdi bulaşık telini alın ve ovmaya başlayın. Beyaz sihirli macun kahverengiye dönmeye başlayabilir. Camın yumuşak yüzeyini hissedene kadar ovmaya devam edin. Nemli kağıt havlu alın ve kirli köpükleri silin. - - - - - -

    Şimdi de bu temiz cama bir bakın. Fırının her tarafını bu şekilde temizleyebilirsiniz. Farklılık yaratan bu işi karbonatın yapıyor olması !

    Bir şeye oldukça çirkin bir halde başlayıp, bir süre sonra o çirkinliği parlak bir şeye çevirmek güzel hissettirir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler