YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Günde sadece 1 avuç kabak çekirdeği yiyince bakın neler oluyor!

    Çinko, omega 3 yağları ve demir mineralleri bakımından son derece zengin olan kabak çekirdeği, hem fiziksel hem de ruhsal sorunlar için tam bir şifa!

    Bağışıklık sistemini güçlendirir

    kabak

    Araştırmalar sonucu kabak çekirdeği içinde bulunan bileşenler, prostat problemlerinden, menopoz belirtilerinin azalmasına kadar birçok alanda etkili olduğunu ortaya koydu. Kabak çekirdeği çinko açısından son derece zengindir. Hatta Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği besinler arasında yer almaktadır. Günlük olarak bir avuç kabak çekirdeği tüketmek, çinko ihtiyacınızın yüzde 20'sini karşılar ve böylelikle bağışıklık sisteminiz güçlenir.

    Uyku bozukluğu ve depresyona ilaç!

    dewd

    İçerdiği çinko minerali sayesinde uyku bozukluğu ve depresyona da çare olur. Düzenli olarak bir avuç tüketildiğinde uyku problemleri ortadan kalkar. Tryptophan içeren kabak çekirdeği, bu doğal amioasit sayesinde uyku kalitenizi yükseltir. Çünkü bU tryptophan uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır ve düzenli kabak çekirdeği tüketimi bu sıkıntıyı ortadan kaldırır.

    Zayıflamaya yardımcıdır

    çekirdek

    Kabak çekirdeğinin kalori oranı yüksektir ama içerdiği yüksek protein sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Buradaki en önemli nokta tüketim miktarını doğru ayarlamaktır. Günde bir avuç tüketmek en doğru oran. Aksi halde yüksek kalori nedeniyle de yağlanmayı artırır. Ara öğünlerde bir avuç kabak çekirdeği tüketmek, zayıfamaya yardımcı olur çünkü sahip olduğu yüksek protein, uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.

    Tansiyonu düzenler

    kanaak

    Yüksek magnezyum oranı sayesinde kalp ritmini düzenler ve yüksek tansiyonu düşürür. Bir avuç kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ihtiyacınızın yüzde 20'sini karşılar. Düzenli olarak bir avuç tüketmek yüksek tansiyonu normal seviyeye indirir.

    Prostat tedavisinde etkili

    iStock-613241862

    1900'lü yıllarında başında, prostat büyümesi tedavisinde kullanılan kabak çekirdeği, günümüzde de yapılan araştırmalarla birlikte bu durumu destekliyor. Kabak çekirdeğinde yer alan bitki sterolleri prostat büyümesine karşı oldukça etkili.

    Menopoz belirtilerini hafifletir

    iStock-609815126

    Kadınların menopoz döneminde yaşadığı sıcak basması, eklem ağrıları ve terleme gibi belirtileri hafifletir bu çekirdek.

    Kaynak


    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler