YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamaratlık Konusunda Boyut Atlamanızı Sağlayacak Az Bilinen 10 Mutfak Hilesi

    Bu kısa yollar hem mutfakta geçirdiğiniz zamanı en aza indirecek, hem de ortamlardaki şanınızın alıp yürümesine yardımcı olacak!

    Balkabağından Kolayca Püre Yapın!

    Hazırlanışının çok fazla emek istemesi sizi balkabağından uzak tutuyorsa bundan sonra mutfaklarınızda daha fazla yer bulması için bir çözümümüz var. İhtiyacınız olan şeyler ise: Mikrodalga fırın, mikrodalga kullanımına uygun kase ve plastik folyo. Balkabağını dilimleyip kabuklarıyla birlikte kaseye koyun. Kasenin ağzını plastik folyo ile sıkıca kapatın. Daha sonra mikrodalgada geçen 15 dakikanın ardından balkabağı dilimleriniz kolayca soyulup püre haline getirilmeye hazır olacak. Püre haline getirdiğiniz balkabaklarını bebek mamalarından tatlılara kadar birçok tarifte kullanabilirsiniz.

    Tariflerdeki Yapışkan Malzemeler Artık Dert Değil

    Tarif listelerinde bulunan bal gibi yapışkan maddelerin tariflere eklenmesi hep sorun olagelmiştir. Malzemeleri koyduğunuz kaşığı sıvı yağ ile yağlayarak tam ölçüsünde tariflerinize ekleyebilirsiniz. Kaşığı, üzerine yağ damlatılmış kâğıt havlu ile yapabileceğiniz gibi fırçayla da kolayca yağlayabilirsiniz.

    Kahve ve Baharat Öğütücülerini Temizlemek Çok Kolay

    Kahve ve yemek keyfini katlayan öğütücülerde kalan kokular kimi zaman neşe kaçırır. Öğütücünün içine bir miktar pirinç attıktan sonra çalıştırmak can sıkan kokuların ve parçacıkların tamamen yok olmasına yardımcı olur.

    Biraz Tuz Tatlılara Çok Yakışacak

    Özellikle de bileşenlerinde kakao olan tatlıların üstüne bir tutam tuz serpmek aromaların daha belirgin olmasına yardımcı olur. Sanılanın aksine tatlılar da biraz tuz her zaman iyidir.

    Bayat Ekmek Lazım Ama Yok!

    Başta köfte olmak üzere birçok tarifte bayat ekmek aranan malzemelerin başında gelir ancak her zaman evde bir tane olmaz, hele lazım olduğunda komşular da bile yoktur! Hâlihazırdaki ekmeklerinizden bayat ekmek elde etmenin en kolay yolu, ekmeği ufak parçalara ayırdıktan sonra pişirme kâğıdıyla kaplanmış bir tepside kuruyuncaya kadar fırına atmaktır. Böylece menüdeki köftenin masada yer alması için bir engel daha aşılmış oldu.

    Tavuğu Parçalarken Elleriniz Kirlenmesin

    İçinde tavuğun olduğu her yemek ayrı bir lezzetlidir ancak tavuğu yemeğe koyulacak boyutlara getirmek hem ellerinizi yağ içinde bırakır, hem de sıcak tavuğu tutabilmek büyük uğraş gerektirir. Ancak, ellerinizi bu işin dışında tutmak mümkün. Bir bıçak veya çatal yardımıyla sabitlediğiniz tavuğu sıradan bir çatalı ete batırıp aşağı doğru çekerek kolayca parçalayabilirsiniz. Artık tavuk soğusun diye beklemek zorunda olmadığınız için kalan zamanı diğer yemeklere geçerek değerlendirebilirsiniz.

    Kapaksız Tavalar Sahalara Geri Dönüyor!

    Bazı tavalar yıllar önce kapaklarından ayrı düştükleri için maalesef atıl bir durumda kalabilir. Ortaya saçtıkları yemek kokusu bir yana, sıçrayan yağlar yemekten sonra zorlu temizliklere sebep olur. Kapaksız tavalarınızın üstlerini büyük boy alüminyum folyo ile kapatarak kapak ihtiyacınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca işiniz bitince atarak fazladan bulaşık mesaisinden kurtulursunuz.

    Dondurma Kaşıklarınız Eğilmeden Kalacak

    Sıcak yaz günlerinde alıp buzluğa attığınız dondurmalarınız her zaman kolayca kaşıklanacak kadar yumuşak kalsın istemez misiniz? Dondurma kabınızı buzluğa koymadan önce kilitli buzdolabı poşetine koyar ve poşetin ağzını kapatırsanız dondurmanız her zaman ilk aldığınız yumuşaklığını koruyacaktır.

    Kesme Tahtanız Artık Sizi Üzemeyecek

    Islak mutfak tezgâhının üstünde bir şeyleri kesmek her zaman zor olmuştur. Bıçağı keseceğiniz şeye her indirdiğinizde kesme tahtasının kayması istenilen şekilde kesim yapılmasına hep mani olur. Kesme tahtanızın altına iki veya üç kat haline getirdiğiniz mutfak havlusunu sererek hem tahtanın kaymasını engeller, hem de kesme sırasında meydana gelebilecek kazalardan korunabilirsiniz.

    Buzlukta Donan Kıyma Artık Dert Olmayacak

    Bütünüyle donmuş kıymanın saatlerce çözülmesini beklediğiniz günler sona eriyor. Kıymayı buzluğa koymadan önce porsiyonlar halinde dilimleyerek her lazım olduğunda ihtiyacınız kadar kıymayı kullanabilirsiniz. Ayrıca bütün bir kıyma kalıbının çözülüp tekrar donmasıyla ortaya çıkan sağlık risklerini de ortadan kaldırmış olursunuz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler