YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Havası Suyu Yetmezmiş Gibi Yemekleriyle de Bizi Mest Eden Muğla'ya Özgü 10 Lezzet

    Ege'nin en güzel yerlerinden biri olan Muğla hepimizin emeklilik hayallerini süsleyip durur :) Havası da suyu da bir başkadır Muğla'nın. İnsan ayak bastı mı dönmek istemez geri.Işıl ışıl denizi, masmavi gökyüzünün yanına bir de bu şahane lezzetleri ekleyelim istedik. Sebzesinden etine, salatasından çorbasına her bir kaşıkta ayrı şölen var. Muğla'nın güzelliğini ayyuka çıkartmaya kararlıyız bir kere:)

    Gambilya ezmesi

    gambilya

    Gambilya denilen şey, Bodrum civarında yetişen yabani bezelye türü olan sarı mercimek. Muğla'da çorba ve fava yapımında da sıklıkla tercih ediliyor. Sarı mercimek, soğan-sarımsak, zeytinyağı, pekmez ve limon kullanılarak yapılıyor. Malzemelerden de tahmin edeceğiniz gibi ortaya aşırı lezzetli yazlık bir yemek çıkıyor.

    Mercimek, soğan ve tuz haşlanır. Bu mazlemeler haşlanırken bir yandan soğan kavrulur. Yumuaşayan soğanlar pekmez ile buluşur. Haşlanan mercimekli karışım süzülüp ezilir, püre haline getirilir. Limon, zeytinyağı ve pekmezli soğanla buluşan gambilya afiyetle yenir :)

    Muğla usulü tarhana

    tarhana

    Havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez ama buradaki tarhananın kokusu bir başka... Muğla'nın tarhana çorbası normale göre çok daha doyurucu. Kemik suyuyla pişen çorbanın içine bir de börülce giriyor. Pişen çorbanın üzerine son olarak yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdiriliyor.

    Ahtapotlu pilav

    ahto

    Ahtapotlar fırında bir güzel kızarır. Daha da lezzetli hale getirmek için ahtapotun eşlikçileri de var: Domates, soğan, sarımsak eşliğinde 2 saat pişmeli. Fırından çıkan ahtapot sosundan ayrılır. Geri kalan sostan pilav pişirilir. Pilav pişmeye yakın ahtapotlar doğranır ve tencereye dahil edilir. Zahmetli olsa da denemeye değer bizce...

    Çökertme kebabı

    cokertme

    Muğla'nın en alışık olduğumuz yemeği var karşınızda. Efsane lezzetiyle ününü Türkiye'nin dört bir yanına salmış. Ana yemeklerin şahına yakından bakmak için tıklayın :)

    Karışık ot kavurması

    ot kavurma

    Ege'nin en taze otları toplanır ve öğle yemeğine koca bir ziyafet için pişmeyi bekler. Isırgan otu, gelincik otu, arapsaçı bizim ilk tercihlerimizden. Ama siz mevsime uygun canınız ne isterse toğlayıp harika bir ot kavurması yapabilirsiniz. Tarifin detayları için sizi şöyle alalım.

    Muğla köftesi

    mugla

    Köftesever bir millet olduğumuz aşikar. Her bölgenin kendine özgü köfte tarifi var. Muğla'da bu bölgelerden sadece bir tanesi. İç yağıyla pişen köfte, domates ve biber eşliğinde sunuluyor. Yanına bir de mis gibi ayran devirmek koccaa bir mutluluk sebebi!


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler