YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hem basit hem lezzetli: Evde peynir yapımı

    Kahvaltı peynirinizi kendiniz yapabilirsiniz

    Peynir çoğumuzun severek yediği ve kahvaltı sofralarından hiç eksik etmediği bir yiyecektir. Ve birçoğumuz için peynirin geleneksel bir yanı da vardır. Annelerimizin, büyükannelerimizin kendi yaptığı peynirlerin tadı hep damağımızdadır, özlemle anarız. Yapmayı da isteriz ama gelin görün ki, hiç denemeyenler için peynir yapımı korkulacak bir çalışma olabilir. Nasıl yaparım, başarabilir miyim, sonuç ne olur gibi soruları kafanızda hiç çoğaltmadan ”bu iş çok basit” diyelim.

    beyaz-peynir_1198613

    Kahvaltı sofralarını süsleyen çeşit çeşit peynirler arasında kendi yaptığınız doğal peyniri de eklemeye ne dersiniz.

    İşte evde en basit haliyle peynir yapımı;

    Peynire 3 ayda yüzde 25 zam geldi

    Evde peynir yaparken peynirinizi iki farklı şekilde elde edebilirsiniz. Mayalı ve mayasız. Maya kullanacağınız zamanlarda güvendiğiniz, yöresel ya da organik ürünler satan dükkanlardan "peynir mayası" alabilirsiniz. Mayasız yapmak istediğinizde işlemler biraz daha uzun olacaktır. Bu durumda peynir altı suyu, limon ya da sirke gibi malzemeler kullanarak doğal peynirler hazırlayabilirsiniz.

    Malzemeler:

    6 kg. çiğ süt
    1,5 çay kaşığı peynir mayası
    2 yemek kaşığı kaya tuzu

    Yapılışı:

    Evde kolay peynir yapımı: Mayasız limon peyniri nasıl yapılır?

    Sütünüzü ocağın üzerine alın. Kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra ocaktan indirin ve 35-37 dereceye gelmesini bekleyin. Ardından içerisine peynir mayasını ilave edip karıştırın. Sonrasında kapağını kapatın ve bez ya da çarşaf yardımıyla etrafını güzelce sarın. Oda sıcaklığında yaklaşık 1,5 saat kadar mayalayın.

    Mayalandığını anlamak için tencerenin kapağını açıp hafifçe sallamanız ya da serçe parmağınızı sütün içine batırmanız yeterli olacaktır. Yoğurttan daha yoğun kıvamlı bir haldeyse olmuş demektir.

    Ardından temiz bir tülbentin üzerine peynirlerinizi alın. Suyunun süzülmesi için bir yere asın ve 3-4 saat kadar dinlendirin. Ardından tülbentin içinden çıkarıp tezgah üzerinde mümkünse iki ağır kap arasında 3-4 saat daha bekletin.

    Tuz ve suyla bir salamura suyu hazırlayın ve peynirleri içerisine aktarın. Birkaç gün sonra salamura suyundan dilediğiniz ölçüde çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler