YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Her Gün 4 Adet Badem Yemenin 7 Mucizevi Faydası

    Badem lezzetli ve sağlıklıdır. Tatlıların da içine konulur tuzlu yemeklerin de... Hatta salatalarınıza bile ekleyebilirsiniz. Bademi düzenli olarak yerseniz vücudunuzda neler olur?

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Yağ bezelerini önler

    İçerdiği faydalı yağlar ve bileşenler sayesinde vücutta özellikle göz kapaklarında çıkan yağ bezelerinin de oluşmasını engeller.

    Kırışıklıkları önler

    Bademin içinde bulunan bileşenler vücudun doğal kolejen miktarını artırarak özellikle yüz bölgesindeki kırışıklıkların kapanmasına yardımcı olur.

    Bağırsaklar için yararlıdır

    Badem kabuklarında bulunan maddeler bağırsak florasını koruyarak iyi bağırsak bakterilerinin oluşmasına yardımcı olur

    Kolesterolü düşürür

    Gün içinde sadece 4 tane badem tüketmek kötü huylu kolesterolün önüne geçerek azalmasına yardımcı olur. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki badem tüketimi koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır. Badem LDL (kötü huylu) kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

    Kemikleri güçlendirir

    Bademin içinde bulunan vitamin ve mineraller yardımıyla harika bir kalsiyum kaynağıdır ayrıca içerdiği bu maddelerin en önemlilerinden bir tanesi de fosfordur. Tüm bu bitaminler düzenli tüketimde kemik gelişimini destekler.

    Kalp krizini önlemeye yardımcı olur

    Bademde bulunan doymamış yağlar, protein ve potasyum kalp sağlığına doğrudan etki eder. Aynı zamanda bademin içerdiği E vitamini kalp için faydalı bir antioksidan olmasını sağlar. Bademde bol miktarda bulunan magnezyum kalp krizi önlemeye yardımcı olur.

    Kan basıncını dengeler

    Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bademde bulunan potasyum kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği sodyum da kan basıncında meydana gelebilecek olumsuz durumları engeller.

    Not: Bademin birçok yararı var, bunları yazılarımızda bahsettik ancak araştırmalar sadece 4 adet bademin bu 7 hastalığa doğrudan etki ettiğini göstermiş. Bununla beraber tüm yaş grubundaki insanların rahatlıkla tüketebileceğini de vurgulamışlardır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler