YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Her Sabah Zerdeçallı Su İçmeniz İçin 10 Neden

    Her sabah bir bardak zerdeçallı ılık su içmek, sağlığınıza önemli ölçüde iyi gelecek.

    Zerdeçal, piyasada adı curcuma longa olarak da geçen ve dünyada yaygın olarka kullanılan bir ot. 'Baharatların Kraliçesi' takmadı olarak adlandırılan zerdeçal, biberimsi bir aromaya ve keskin bir tada sahip olup dünyanın birçok yerinde yaygın olarak kullanılan altın sarısı renginde bir baharat.
    Zerdeçal sağlık açısından faydalı birçok madde içeriyor. Bunlar arasında protein, besinsel lif, C, E ve K vitaminleri, potasyum, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum ve çinko sayılabilir. Tüm bu maddeler sayesinde zerdeçal birçok farklı sağlık sorununda tedavi edici özelliğe sahip.

    1. Kanseri önler

    Zerdeçal prostat kanserini önlemeye yaradımcı olur, prostat kanseri hücrelerinin büyümesini önler ve hatta bu hücreleri yok eder. Yapılan birçok araştırma zeredeçalde buluna aktif bileşenin, vücudu radyasyon kaynaklı tümörlere karşı korumada en etkili maddelerden biri olduğunu gösteriyor.

    2. Kireçlenmeyi azaltır

    İltihaplanma karşıtı özellikleri sayesinde osteoartrit ve eklem iltihabını önlemeye yardımcıdır. Zerdeçal, antioksidan özelliklere sahip olması sayesinde vücuttaki hücrelere zarar veren serbest radikalleri yok eder. Eklem iltihabı çeken kişilerin düzenli zerdeçal tükettiklerinde, eklem ağrısı ve eklemlerdeki iltihap şikayetlerinde önemli ölçüde azalma olduğu gösterildi.

    3. Bağışıklığı yükseltir

    Zerdeçalda bulunan lipopolisakkarit isimli madde, vücudun bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcı olur. Bakteri önleyici, virüs önleyici ve mantar önleyici ajanlar bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, soğuk algınlığı, nezle ve öksürük gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürür.

    4. Diyabeti kontrol altına alır

    Zerdeçal insülin değerlerini düzenleyerek diyabet tedavisine yardımcı olur. Aynı zamanda glukozu kontrol eder ve diyabet tedavisinde kulanılan ilaçların etkisini artırır. Zerdeçalin önemli diğer bir etkisi de, insülin direncini düşürmesi, dolayısıyla tip 2 diyabet başlangıcını önlemesidir.

    5. Yaraları iyileştirir

    Zerdeçal doğal bir mikrop ve bakteri önleyici olup etkili bir dezenfekrtan olarak işlev görür. Eğer vücudunuzda kesik veya yanık varsa, iyileşme sürecini hızlandırmak için bölgeye toz zerdeçal serpiştirin.

    6. Kolesterol seviyesini düşürür

    Yapılan aratırmalar, zerdeçalı sadece yemeğe eklemenin bile kolesterol seviyesini düşürdüğünü gösterdi. Kolesterolün ciddi bazı sağlık sorunlarına neden olduğu biliniyor. Kolesterol değerlerini sağlıklı seviyelerde tutmak birçok kardiyovasküler hastalığı önlemeye yardımcı olur.

    7. Kilo kontrolü

    Toz zerdeçal ideal kiloyu korumada oldukça etkilidir. Zerdeçalde bulunan bileşenlerden biri, beslenmeyle alınan yağın parçalanmasında önemli tole sahip bir ileşen olan öd suyunun vücuttaki dolaşımını artırır. Kilo vermek ve kiloya bağlı oluşan hastalıkları tedavi etmek isteyenler, her yemeğe 1 tatlı kaşığı toz tarçın eklemenin büyük faydasını görebilirler.

    8. Alzheimer's hastalığını önler

    Beyinde iltihaplanma oluşmasının, alzheimer hastalığı gibi bilişsel hastalıklara yol açan nedenlerin başında geldiği düşünüllüyor. Zerdeçal, beyinde plak oluşumunu önleyip azaltarak ve oksijen dolaşımını artırarak beynin genel sağlığını iyileşitirmeye yardımcı olur. Bu da Alzheimer's hastalığını önler veya hastalığın ilerlemesini yavaşlatır.

    9. Karaciğer hastalıklarını önler

    Zerdeçal birnevi doğal karaciğer temizleyicidir. Karaciğer ürettiği enzimler ile kanı temizler ve zerdeçal hayati öneme sahip bu enzimlerin üretimini artırır. Söz konusu enzimler vücuttaki zehirli maddeleri parçalar ve bu maddelerin miktarını azaltır. Zerdeçalın aynı zamanda kan dolaşımını da iyileşirdiği düşünülmekte. Tüm bu faktörler sayesinde zerdeçal karaciğer sağlığını desteklemede önemli rol oynuyor.

    10. Sindirimi iyileştirir

    Zerdeçaldeki ana bileşenlerin birçoğu safra kesesini uyararak safra oluşumunu tetikler, bu da sindirimi iyileşirir ve şişkinlik ve gaz gibi belirtileri azaltır. Zerdeçal aynı zamanda ülseratif kolit gibi inflamasyona bağlı bağırsak rahatsızlıklarının tedavisine de yardımcı olur.

    Zerdeçal suyundan en iyi şekilde fayda sağlamak için şu tarifi deneyin:

    Malzemeler:

    200 ml temiz su
    yarım tatlı kaşığı zerdeçal
    1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

    Hazırlanışı:

    Suyu kaynama sıcaklığının biraz altına gelene kadar ısıtın.

    Zerdeçali bir fincana koyun.

    Üzerine ısıttığınız suyu yavaşça ilave ederek iyice karıştırın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler