YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hiç Aklınıza Gelmezdi: Turşu Suyu İçmek Vücudun İhtiyacı Olan Birçok Şeyi Sağlıyor

    Turşu suyu, çoğu insanın düşündüğü gibi sağlığınıza direkt olarak fayda sağlamasa da inanılmaz bir elektrolit, antioksidan ve besin kaynağıdır.

    Turşu suyu içmek, vücudunuzun doğal yoldan kendi kendisini yenileme operasyonunu canlandırarak size çeşitli durumlarda faydalar sağlayacaktır.

    Gel gelelim turşu suyu içmenin o mucizevi faydalarına;

    Herhangi bir sporcu içeceğinden kat be kat enerji sağlar

    Futbol oyuncuları ve profesyonel atletler, içinde bulunan sodyum sayesinde turşu suyunun elektrolitlerin yenilenmesine yardımcı olduğunu bilmektedir ve ayrıca zaten bunu destekleyen bilimsel çalışmalar da mevcut. Aynı zamanda avrupa ülkelerinde birçok acil servis odasında kalp rahatsızlıklarına karşı, ilk müdahale amaçlı kullanılmaktadır.

    Kan akışını dengeler

    Turşu suyu, 85 saniye içinde kramp durumundan sizi kurtararak kan akışınızı dengeler. Bu durum sodyum miktarının çok fazla olmasından değildir. Fakat sodyum, kalsiyum klorür ve sirkenin içinde bulunduğundan vücudunuz içinde daha hızlı iletilir.

    Krampları engeller ve hızlıca geçmesini sağlar

    İlk maddede belirttiğimiz gibi turşunun içindeki kalsiyum klorür ve sirke, sodyum ve potasyumun vücut içinde daha kolay bir şekilde absorbe edilmesine yardımcı olur. Profesyonel atletler antrenman öncesi ve sonrasında krampları önlemek amacıyla turşu suyu içerler. Bu durumla ilgili tıbbi kanıtlar da bulunmakta.

    Huzursuz bacak sendromuna iyi gelir

    Bu durumdaki insanlar otururken veya bacaklar uzatıldığında bacaklarında karıncalanma, ağrı, uyuşma, ağırlık ve hareket ettirme ihtiyacı hissederler. Henüz bununla ilgili resmi bir çalışma yapılmasa da hastalardan alınan geri dönüşler ışığında anektodsal kanıtlar mevcut. En azından denemeye değer.

    Mide rahatsızlıklarını geçirir

    Mide ekşimesi veya yanması durumundaysanız bunu yapmak değil düşüncesi bile zor gelebilir. Ancak, birçok insan turşu suyu içmenin semptomları azalttığına şahit olmuş. Diğer seçeneğiniz ise sirke ve bal. Fakat bu seçenek turşu suyuna kıyasla kulağa daha iştah açıcı gelmiyor. Turşu suyunu bulmak ve içmek rahatlamanız için daha hızlı bir yol olacaktır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler