YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İftardan Sonra Gönül Rahatlığıyla Yiyebileceğiniz Tüy Kadar Hafif 10 Tatlı

    Ramazanın en güzel yanlarından birisi de iftardan sonra yenilen tatlıdır. Ancak bazen o kadar kaçırıyoruz ki iftarda değil tatlıya çay içmeye bile yer kalmıyor midemizde... İşte imdadımıza bu hafif tatlılar yetişiyor!

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Güllaç

    Açılış tabii ki onun hakkı. İncecik yapraklar şekerli sütle ıslatılıyor ve ortaya nefis bir sütlü tatlı çıkıyor... Çeşitli malzemeler ile zenginleştirebilir ya da sade yapabilirsiniz. Biz burada dondurmalısını denedik ve MÜKEMMEL oldu.

    Pratik Reçelli Milföy

    Tatlı krizinizi bastırmak için en hızlı ve pratik tarif ''Fıstık ezmeli reçelli milföyleri'' mutlaka denemelisiniz. Fıstık ezmesi koymadan sadece reçelle de deneyebilirsiniz. İftardan sonra çayın yanında mis gibi gidecek mis!

    Çubukta Çikolatalı Muz

    Muzun en şık, en leziz ve en havalı hali işte karşınızda! “Hem meyve yiyeyim, hem de tatlı ihtiyacımı karşılasın” diye düşünüyorsanız doğru mutfağa!

    Çam Fıstıklı Muhallebi

    İftardan sora kaşık kaşık yiyebileceğiniz, içinizi ferahlatacak ama aynı zamanda da sizi baymayacak. Yapımı ise son derece basit. Afiyet olsun! :)

    Pratik Ev Yapımı Fındıklı Lokum

    Çok lezzetli ve sağlıklı olan ev yapımı lokumları severek tüketeceksiniz. Özellikle de iftardan sonra tatlı krizlerini bastıracak ama sizi asla rahatsız etmeyecek :)

    Elmalı Hurmalı Muffin Kek

    Bu tarifimize bir yıldız koyuyoruz! Görüntüsü, tadı ve mideyi yormayışı ile ramazan tatlıları arasında yerini aldı. Üstelik hurmalı :)

    Fırında Ceviz ve Yulaf Dolgulu Elma

    Çıtır çıtır cevizler fırında elmayla bir araya gelince, ortaya kaçınılmaz olarak takdire şayan bir lezzet çıkıyor. Siz üstüne bir de vanilyalı dondurma ekleyin ama :)

    Vanilyalı dondurma

    Dondurma demişken buraya mis gibi süt kokan vanilyalı dondurma tarifimizi de bırakalım!

    Sütlaç

    Sütlaçsız da olmaz evet! Türk mutfağının en önemli, en sevilen ve en lezzetli tatlılarından bir tanesi olan sütlaç, özel günlerde ve akşam yemeklerinden sonra sık sık tüketilir. Üstelik çok leziz bir tadı olmasına rağmen sütlaç, çok zor ve çok meşakkatli bir yapım süresine de sahip değil. Kısa bir sürede ve pratik bir şekilde sütlaç hazırlayarak afiyetle tüketebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

    Sütlü Muhallebi Tarifi

    Muhallebi süt, nişasta ve şekerle yapılan en basit tatlılardan biri. Günümüz Türk mutfağında birçok farklı çeşidi bulunan sütlü muhallebi; damla sakızıyla, fıstıkla ve daha başka birçok farklı yiyecekler ilave edilerek hazırlayabiliriz. Ramazan sofralarında muhakkak olması gereken bir sütlü tatlıdır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler