YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbul'un 7 Semtinin 7 Meşhur Lezzeti

    İstanbul’un taşı toprağının altın olup olmadığını bilemem ama her köşesinin lezzet dolu olduğu kesin. Arka sokaklardaki saklı lezzetler, başlı başına ayrı bir dünya iken, semtlerine de şöhret katmış meşhur tatları es geçilecek gibi değil. İşte, artık o semtle özde?

    Eminönü / Türk Kahvesi

    Semtin, kavrulmuş Türk Kahvesi kokuyor olmasını, eminim siz de seviyorsunuzdur. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin uzun kuyruğu eşliğinde taze kahve alışverişine girmek bile başlı başına bir İstanbul ritüeli. Kurukahveci Mehmet Efendi’ye alternatif olarak da yine Eminönü’nde yer alan Kurukahveci Nuri Toplar da, kahvesi alınası dükkanlardan. Artık son seçim sizin.

    Sultanahmet / Köfte

    TARIHI SULTANAHMET KOFTECI

    Köfte yemek için nereye gideceğimizi biliyoruz! İstikamet Sultanahmet. 1920 yılında açılan Sultanahmet Köfteci’sinin, geçtiğimiz aylarda da mahkeme kararıyla “gerçek Sultanahmet Köftecisi” ünvanını aldığını da belirteyim. Semtin tüm köfte kokularına kulak kabartın ama burayı da kesinlikle es geçmemenizi öneririm.

    Ortaköy / Kumpir

    Amaç, dünyanın en lezzetli kumpirini yemek değil! Amaç, dünyanın en lezzetli turist ritüelini yerine getirmek. Ortaköy’e gidilecek ve mutlaka o kumpir yenecek. Sonrasında da deniz motorlarına atlayıp Boğaz turu yapılacak.

    Çengelköy / Salatalık

    salatalik

    Çengelköy’e gitmek için bahane arıyorsanız, işte size oldukça lezzetli bir sebep. Semtle özdeşleşen bir ada sahip olan salatalık, her daim şöhretinin doruklarında. Tabii bu salatalığı yemek için en doğru zaman ise Haziran – Temmuz ayları. Çengelköy Salatalığı’nın lezzet kodları ise çıtır ve sert olması.

    Vefa / Boza

    Vefa-Bozacisi-04

    İşte en sevdiğim kısım! Bir semte bir içecek bu kadar mı yakışır. Boza sevin ya da sevmeyin, Vefa Bozacısı’nda soluklanmadan bu şehirden ayrılmayın. 1876 yılında açılan Vefa Bozacısı’nın başında 4. nesil aile fertleri yer almakta. Hazır mevsim de Boza ruhu için müsaitken, en kısa sürede yolunuzu Vefa’ya düşürmenizi tavsiye ederim.

    Sarıyer / Börek

    sariyer-borekcisi-aa

    Tabii Sarıyer Böreği’nin benzeri isimlerde pek çok semtte karşımıza çıkıyor olması, kafa karışıklığına sebep olsa da, 1895 yılında kurulan Sarıyer Börekçisi’nin yerini özünde hiçbir yer alamamakta. Börek ve unlu mamuller konusunda uzman sayılan Meşhur Sarıyer Börekçisi, Yeni Mahalle Caddesi’nde hizmet vermekte. Pazar sabahı için kahvaltı listesine eklenebilir.

    Kanlıca / Yoğurt

    Kanlıca Yogurdu

    Tarihi Meşhur Kanlıca Yoğurdu da, listenin tarih açısından en köklülerinden. Sığır ve koyunların özenle seçilen sütlerinin mayalanması sonucu elde edilen lezzet, pudra şekeri serperek yenince de tadına doyum olmamakta.

    fooduristik.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler