YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Japonlar Sadece Sushi mi Yer?

    Sadece ülkemize değil, zamanında kendini kapamışlıklarıyla neredeyse tüm dünyaya uzak olan doğu ülkesi Japonya üzerine anlatılan birçok mit var. Mesela: Japonların sadece sushi yediği gibi… Peki bu ne kadar doğru? Japonlar evlerinde ne yer?

    Köri - Pilav

    Köri deyince aklınıza ilk sırada Hindistan geliyor olabilir ancak dünyada köriyi Hintlilerden daha çok seven, yiyen bir millet varsa o da Japonlar’dır.

    Japonlar’ın en çok tükettiği yemeklerin başında gelen köri, tavuk, dana ya da domuz etiyle birlikte pişirilip pilavla birlikte servis edilir.


    Ramen

    İçine yumurtadan, tavuğa, yeşil soğandan, soya filizine kadar çeşitli malzemeler katılabilen, sulu erişte (Çorbası) yemeği olan ramen de kolay hazırlanabilmesi ve doyurucu olması sebebiyle dakik ve pratik olan Japonlar’ın evlerinde en çok pişen yemekler arasındaki yerini alıyor.


    Hamburger köftesi

    Listemizin en şaşırtıcı maddesi olan hamburger köftesi, hamburgerin anavatanı olan Amerika’da bile ana yemek olarak sofralarda yer almazken Japonlar için olmazsa olmazlar arasına girmiş bulunuyor. Genellikle yanında buharda pişmiş sebzelerle sunulan hamburger köftesi, gravy sosla da servis edilebilir.

    Türk mutfağından harika bir bonus: YAPRAK ET İSKENDER


    Nabe

    Özellikle kış aylarında pişirilen nabe; içine tofu, isteğe göre seçilen etler ve sebzelerle yapılan, yerken pişirilen bir türlü çeşididir.

    Nabe’nin yapımının diğer yemeklere göre zor olmasının (uzun sürmesinin) yanında, aileleri bir araya getiren bir gelenek halini almış olmasıyla da kendine özel bir yer edinir.


    Miso Çorbası

    Soya fasulyesinin macunun haline getirilmiş halinin sıcak su ile açılmasıyla yapılan miso çorbası, kahvaltılar dahil, Japon mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Kahvaltıda, yanında pilav ve ızgara balıkla sunulurken, diğer öğünlerde de yancı olarak servis edilir.


    Tempura

    Tempura aslında, sebze ve etlerin hatta tatlıların da yapımında kullanılan, yemeğin yağ çekmesini engelleyen ve daha lezzetli hale getiren bir kızartma tekniğinin adıdır. Japonya’da karidesten, tavuğa, patatesten, sebzelere kadar her türlü besinin tempurası yapılır. Kolaylığı sayesinde gencinden yaşlısına herkesin tempura yapabilmesi, bu kadar çok tüketilmesinin asıl nedenidir.


    Peki ya sushi?

    Sushi en bilinen ve dünyada en çok tüketilen Japonlar yemeği olsa da, Japonlar tarafından evde yapılmasına pek sık rastlanmıyor.

    Sushi’nin taze balıklarla anında yapılıp anında tüketilmesi makbul olduğundan, tatlandırması ustalık ve incelik gerektirdiğinden dışarıda yemeyi tercih ediyorlar.


    Gerçek sushinin ve Japon kültürünün tadına varmak isteyenler için muhteşem bir mekan önerimiz var >

    We❤️Sushi

    Naomi (@naomisushibar) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()



    Mynet Yemek'i Facebook'ta da takip etmek için tıklayın!


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler