YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kahve çekirdeği nasıl elde edilir?

    Kahve ağacı, yağmur mevsimi geçtikten sonra, yasemin ağacı gibi bembeyaz çiçekler açar. Bu çiçekler birkaç hafta sonra tomurcuk haline gelir. Bir kaç ay sonra da yeşil renkli üzüm salkımları gibi bir araya gelerek meyve oluşur.

    Bu meyveler olgunlaşmasını tamamladıkça rengi önce sarıya, sonra kırmızıya döner. Bu meyvelerin toplanması iki yöntemle yapılır. Birinci yöntem tek tek elle toplamaktır, bu yöntem çok zahmetli bir yöntemdir, çünkü bir ağaca 8-20 defa gidilebilir. Ama dünyadaki en kaliteli kahve çekirdekleri bu meyvelerden elde edilir.

    Diğer bir yöntem sıyırarak çoklu toplamadır. Bu yöntemde işçiler ağacın başına giderek, ortalama bir olgunluğa erişen dalı sıyırır, baştan sona toplarlar. Bu yöntem hızlı bir kahve ağacı meyvesi toplama yöntemidir. Ancak sadece olgunlaşmış meyveler değil, yarı olgunlaşmış ya da hiç olgunlaşmamış meyveler de toplanır.

    Taze meyveler toplanarak işleme atölyelerine götürülür. Burada kahveler çekirdeğin etrafını saran zardan ve onların etrafını saran zarlardan ayıklanarak, ham yeşil çekirdek kahve haline getirilir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler