YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kahvenin genel özellikleri nelerdir?

    Kahve ağacı, yasemin ağacı familyasına ait bir türdür. Batı tarafından sınıflandırması yapılmıştır. Etimolojik olarak kökeni, Arapça 'qahwah' sözcüğünden gelmektedir. Bu sözcük Arapça'da 'keyif veren' anlamına gelen bir sözcüktür. Türkçe'ye kahve, Batı toplumlarına ise 'coffee' olarak geçmiştir.

    Kahvenin bilinen 68 türü vardır. Dünya kahve piyasasında 2 tür hakimdir. Bu türler, Coffee Arabica ve Coffee Robusta.

    Arabica, özellikle Türk halkına da yabancı değildir. Çünkü içilen Türk kahvesi de Arabica çekirdeklerinden yapılır. Coffee Arabica'nın özellikleri şunlardır: Ham hali yeşilimsi mavi renktedir, daha ince uzun ve üstleri düzdür, daha az kafein içerir, tat olarak asitide bir tadı vardır, içimi daha rahattır, tatlı, aromatik ve lezzetli bir kahve türüdür. Dolayısıyla dünyada en çok tercih edilen kahve türüdür. Dünya üretiminin üçte ikisi bu türde olmaktadır. Ama Arabica'ların zayıf yönü, yoğunluğu az kahveler olmasıdır.

    Robusta türü kahveler ise, daha yuvarlak, küçük taneli ve sarımsı gri renktedir. Daha yoğun bir kafein içeriği vardır, çok gövdeli kahvelerdir. Ama çok aromatik değildir, aromatik olmamasından dolayı espressoda tek başına kullanılmazlar.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler