YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karatay Diyetinin Pabucunu Dama Atacak Fulton Diyetiyle Tanışın!

    Fulton diyeti, fitness konusunda uzmanlaşan Venice Fulton isimli aktör tarafından oluşturuldu. Yeni diyet şimdiden genç kızlar ve oyuncular arasında popüler olmaya başladı. Ancak diyetin temel prensipleri bilim dünyasında tartışma yarattı.

    6 haftada zafer vaat ediyor

    Fulton diyeti uygulayıcılarına 6 haftada zafer vaat ediyor. Zaten diyetin orijinal adı “Six Weeks to OMG” yani “6 haftada aman Tanrım!” Bu diyetin mucidi Bay Fulton ise buluşunu bir diyetten daha fazlası, bir yaşam tarzı olarak tanımlıyor.

    Fulton diyetinin ilk adımı: Soğuk duş alın

    Buradaki mantık aslında basit ve bilindik. Soğuk su vücudun sıcaklığını düşürecek ve vücut kendisini ısıtmak için daha fazla enerji harcayarak kalori yakacak. Soğuk duş yöntemi gayet mantıklı ve sağlıklı olsa da, kilo vermek için tek başına yeterli değil.

    Kahvaltıyı es geçin

    “En önemli öğün”, “Yahu asil kahvaltıda yiyeceksin.” gibi telkinlere alışmış bünyelerin bu maddeyi bir anda kabullenemeyeceğinin farkındayız. Uzmanlar, kahvaltının en önemli öğün olduğunu söylerken Fulton, “Güne başlar başlamaz bir şeyler yemek, vücudunuzun gün içinde yağ yakmasını tamamen durdurur.” diyerek kendi diyetini savunuyor. Oysa uzmanlara göre dengeli bir kahvaltı sağlıklı diyetin olmazsa olmazlarından!

    “Ne tür karbonhidrat yediğiniz önemli değil.”

    Fulton klasik diyet anlayışını yerle bir ederek, “Karbonhidrat, karbonhidrattır. Ne tür karbonhidrat yediğiniz önemli değil.” diyor. Aslında moleküler açıdan bakarsak Fulton haklı. Bol şekerli gazlı içeceklerdeki karbonhidrat da, tıpkı patatesteki karbonhidrat gibi eninde sonunda çözülüp glikoza dönüşüyor. Ancak sorun neye dönüştüğü değil, nasıl dönüştüğü. Lifli meyve ve sebzelerdeki karbonhidrat daha yavaş sindirilirken, diğer karbonhidratlar daha çabuk sindirilir. Lifli besinlerden aldığımız ve daha yavaş sindirilen karbonhidrat kanımızdaki glikoz seviyesini düzenleyerek tokluk hissi yaratıyor ve nihai olarak da kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Fulton beslenme konusundaki tabuları yıkmakta biraz acele mi ediyor sanki?

    “Çok az meyve yiyin.”

    Fulton’un yıkmak istediği tabulardan birisi de diyetlerde yer alan meyveler. Fulton bu iddiasını desteklemek için meyvelerin içinde yer alan şekerin iştahı arttırdığını iddia ediyor. Oysa beslenme uzmanları, meyvelerin tokluk hissi yaratarak daha az yemeyi sağladığını söylüyor. Bu yüzden yemeklerden 20 dakika önce elma gibi bol lifli meyveler tüketmek salık verilir. Ayrıca meyvelerin içindeki potasyum sayesinde vücut gereksiz sıvı ağırlıklardan kurtulur.

    Kahvenizi sade içmelisiniz

    Sabahları alınması gereken soğuk duştan sonra en mantıklı öneri gibi görünse de önünde koca bir mahsur var! Fulton, koyu ve sade kahveyi sabahları duştan sonra boş mideyle içmemiz gerektiğini belirtiyor. Kahveyi krema, şeker veya tatlandırıcı gibi şeylerle birleştirmek, merkezi sinir sistemini harekete geçiren kafeini yararız bir maddeye dönüştürür, diyor. Fulton, kafeinin merkezi sinir sistemini uyardığını ve bu sayede beyne daha fazla kalori yakması için sinyal gönderildiğini belirtiyor. Sabahları boş mideye sade kahve… Bilemiyorum Altan, bilemiyorum. Gün geçtikçe daha popüler hale gelen Fulton diyetini uygulayıp uygulamamak tamamen sağlık durumunuza kalmış, ancak uzmanlar tarafından ağır eleştiriler aldığını ve kesinlikle sağlıklı bulunmadığını hatırlatalım.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler