YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karbonatı Yüzünüze Sürünce Bakın Cildinize Neler Oluyor!

    Karbonat kullanarak basit yöntemlerle kendi kişisel bakım ürünlerinizi yapabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin beraber yapalım.

    Yüz temizleme

    Yüz temizliği için karbonat, hassas cilde sahip olanlar için mükemmel bir seçenektir. Ya da bu tür ürünlere para harcamak istemiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz;

    3/4 oranında karbonat ve 1/4 suyla macun yapın. Bu karışımı kullanarak yüzünüzdeki ölü hücreleri, yüzünüze zarar vermeden çıkarabilirsiniz.


    Çabuk yağlanan saçlara kuru şampuan.

    Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa ve saç şekillendirme ürünleri kullanıyorsanız, karbonat mükemmel saç temizleme ürünüdür. Ara sıra kullanacağınız bu şampuan, saçlarınızı temizleyecek, yumuşak, hafif ve güzel yapacaktır.Sabah aceleniz varsa, duş yapmak için zamanınız yoksa, karbonatla temizleyebilirsiniz. Karbonatı bebek pudrası gibi kullanın, saç diplerine sürün (fazla kullanmayın saçınızda beyazlık kalabilir) birkaç dakika yağı çekmesi için bekleyin, saçınıza masaj yapın. Daha sonra fırçalayın. Duş yaparken elinize bir miktar şampuan alın, üzerine bir çay kaşığı karbonat ekleyin, saçınıza sürün ve yıkayın.


    Bembeyaz dişler için karbonat!

    Diş beyazlatma özelliği olan karbonatı birçok marka diş macununa tercih edebilirsiniz. Koyu kıvamda diş macunu yapmak isterseniz, karbonatı %3 oksijenli suyla karıştırın. Bu karışım dişlerinizi beyazlatacak. Ancak, bunu çok sık kullanmayın diş minesine zarar verebilir. Ayrıca bakınız: Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Diş Beyazlatma Yöntemle


    Ayak bakımı.

    Önceden 2-3 çay kaşığı karbonat koyup erittiğiniz sıcak su dolu kapta ayaklarınızı rahatlatın. Lavanta yağı gibi esanslar da katabilirsiniz. 15-20 dakika ayaklarınızı yumuşatın. Bu karışımı yüzünüz için de kullanabilirsiniz.


    Alternatif deodorant yapımı.

    Deodorantların zararlı olduğu konusunda, farklı görüşler olduğunu biliyoruz. Buna nedenle, alternatif olarak kullanacağınız az miktarda karbonat, kötü kokuları gidermede yardımcı olacak. Karbonatı hoş kokulu bir yağ ile karıştırıp nemli cildinize sürebilirsiniz.


    Güneş yanıkları için...

    Bu karışım tarifi. güneş yanıkları için yararlıdır. Cildi ferahlatır, acıyı azaltır. Bir litre suya 2 çay kaşığı karbonat ekleyin. Temiz ve yumuşak bir bezi karışımla ıslatın, cildinize uygulayın. Bez kurudukça tekrar ıslatın.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler